Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Αθανάσιος Δημόπουλος: «Μπαίνουμε σε κρίσιμη εβδομάδα για την άρση του lockdown»

Κρίσιμη χαρακτήρισε την εβδομάδα που έρχεται, για την άρση ή μη του lockdown, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ αναφέρθηκε αρχικά στην πίεση που δέχεται εκ νέου το ΕΣΥ, τονίζοντας την μειωμένη διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ και κλίνες για τον κορωνοϊό. Όπως είπε, όλα θα κριθούν από τον δείκτη θετικότητας, τα κρούσματα και την ανάσα που ενδέχεται να πάρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Πρέπει να συνυπολογιστούν όλα αυτά πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Όταν έχουμε εικόνα από τα δεδομένα θα αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν οι δραστηριότητες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος.

Τι θα γίνει το Πάσχα

Σε ό,τι αφορά το Πάσχα και τις συνθήκες υπό τις οποίες αναμένεται να γιορτάσουν οι Έλληνες, σημείωσε ότι εάν έχουν εμβολιαστεί οι 60 και άνω και οι ευπαθείς ομάδες μέσα στους επόμενους δύο μήνες, υπάρχει προοπτική για μείωση των μέτρων.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ σημείωσε πώς όταν ο κορωνοϊός γίνει ενδημικός, θα χρειάζεται επανάληψη του εμβολίου, τονίζοντας ότι σε εργασιακούς χώρους με συγχρωτισμό θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς.

Καταλήγοντας, ο κ. Δημόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για τη μετάλλαξη του νοτιοαφρικανικού στελέχους, σημειώνοντας ότι είναι το στέλεχος που προβληματίζει περισσότερο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ