Δεύτερο βρέφος νοσηλεύεται με κορωνοϊό – Τριάντα θετικοί Αστυφύλακες στο Διδυμότειχο!

Το 22 ημερών μωράκι που νοσεί στο Ρίο κόλλησε από τη μητέρα του

Must Read

Θύμα του κορωνοϊού έπεσε ένα μωράκι 22 ημερών, το οποίο νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική Covid του Νοσοκομείου του Ρίου. Γίνεται, έτσι, το δεύτερο βρέφος που βρέθηκε θετικό στον ιό, μετά το μωράκι των μόλις 20 ημερών που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Αρχικά το βρέφος εισήχθη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών, όπου και διαγνώστηκε θετικό στον ιό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί έγινε και μοριακό τεστ, που επιβεβαίωσε την αρχική διάγνωση. Σύμφωνα με όσα είπε στο newsit.gr o διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, Γαβριήλ Δημητρίου, το νεογνό κόλλησε από τη μητέρα του, που επίσης νοσηλεύεται. Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι, αν και το μωρό είχε χαμηλό πυρετό μόλις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δεν παρουσιάζει συμπτώματα και είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Συναγερμός σήμανε και πάλι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, καθώς, μετά τα κρούσματα που είχαν εμφανιστεί πριν από λίγες μέρες στην Ορθοπεδική Κλινική, έχουν νοσήσει δύο ασθενείς της Ογκολογικής Κλινικής. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, πρόκειται για έναν 74χρονο που είχε πάρει εξιτήριο, αλλά επανήλθε, καθώς εμφάνισε πυρετό, και για έναν 57χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο και προέκυψε ως κρούσμα από την ιχνηλάτηση.

Όπως είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο συντονιστής Covid του νοσοκομείου, Γρηγόρης Πασπάτης, αμέσως τέθηκαν σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές που είχαν έρθει σε επαφή με τους ασθενείς. Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο είχε λάβει αυστηρά μέτρα για τη λειτουργία του μετά τα κρούσματα στην Ορθοπεδική Κλινική.

Κρούσματα σε Σχολή Αστυφυλάκων

Παράλληλα, μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στις υγειονομικές Αρχές του Έβρου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν περίπου 30 κρούσματα του ιού στη Σχολή Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο! Την περασμένη Δευτέρα βρέθηκε στη σχολή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ, ενώ σήμερα θα γίνουν πάλι έλεγχοι.

Όπως είπε σε τοπικά μέσα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, Ηλίας Ακίδης, τα επιβεβαιωμένα περιστατικά και οι επαφές τους βρίσκονται σε ξεχωριστούς θαλάμους, ενώ στους χώρους γίνονται τακτικά απολυμάνσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This