Lockdown: Aπαγορεύσεις και τον Μάρτιο – Δεδομένη η χρήση διπλής μάσκας

Must Read

Έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στη χώρα μας, τα δεδομένα είναι δυσάρεστα από όλες τις πλευρές. Απανωτά lockdown, σκληρότερα μέτρα και το οξύμωρο; Στο «κόκκινο» ο αριθμός των κρουσμάτων…

Η κοινωνία είναι στα όριά της, αφού η υπομονή και τα περιθώρια έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Η οικονομία στενάζει, με τους επιχειρηματίες -που ακόμα «φυτοζωούν»- να βρίσκονται στα όρια του λουκέτου. Και πουθενά «φως στο τούνελ»…

Και ενώ τις τελευταίες ημέρες, κυβερνητικό επιτελείο και επιδημιολόγοι έδιναν ελπίδες ότι 1η Μαρτίου θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και θα ανοίξουν λιανεμπόριο και σχολεία, όχι μόνο δόθηκε παράταση στο lockdown -άγνωστο μέχρι πότε-, αλλά και η αυριανή παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα στη συνεδρίαση της Επιτροπής, προκαλεί έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο της επιβολής νέων, πρόσθετων και αυστηρότερων μέτρων.

Δεδομένη η χρήση της διπλής μάσκας

Η Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί:

  • 15νθήμερη παράταση του lockdown στην Αττική
  • νέα πρόσθετα μέτρα στην Θεσσαλονίκη
  • χρήση διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ, κλειστούς χώρους και ΜΜΜ

Σαρηγιάννης: «Δεν θα είναι αυτό το τελευταίο lockdown»

Η παράταση του lockdown είναι σχεδόν βέβαιη, ωστόσο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης βάζει στο τραπέζι, τον παράγοντα των μεταλλάξεων, και εξηγεί ότι δεν θα είναι η τελευταία φορά με μέτρα. «Μια εβδομάδα παράτασης του lockdown στην Αττική δεν είναι αρκετή», σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Δερμιτζάκης: «Σκληρά μέτρα ακόμα και αν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού!»

Την ανάγκη να υπάρξει παράταση του lockdown και σκληρότερα μέτρα τόνισε, ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στο MEGA.

«Ακόμα και να φτάσουμε στο 70% του πληθυσμού να είναι εμβολιασμένο, είναι διαφορετική η θεωρία από την πράξη στον έλεγχο του ιού. Ακούμε για μεταλλάξεις ή για στελέχη. Δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιο στέλεχος να αρχίσει τη μετάδοσή του. Αν πετύχουμε ένα 60-70% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί τον Μάιο, και κάνουμε μετά ένα πολύ σκληρό lockdown τριών εβδομάδων, τότε ίσως μπορούμε μετά να ανοίξουμε συνολικά», ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης.

Εξαδάκτυλος: Μας «φρενάρουν» οι αριθμοί – Ανησυχία για Θεσσαλονίκη

«Οι αριθμοί των ημερών μας φρενάρουν, τα μέτρα αποδίδουν μεν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι, «τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως», ωστόσο τα δύο μεταλλαγμένα στελέχη «αναστατώνουν» όσα γνώριζαν οι ειδικοί καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου lockdown λέγοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πάντων. «Πρέπει αυτό που ζητούμε (από τους πολίτες), να μπορεί και να γίνει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This