Παράταση στο σκληρό lockdown για… τουλάχιστον 1 εβδομάδα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

«Φοβούνται» να ανακοινώσουν λουκέτο 2 εβδομάδων για να μην εξοργίσουν περισσότερο τους πολίτες

Must Read

Τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες από τον ΕΟΔΥ, οδηγούν σε νέα παράταση του lockdown και αφήνουν την κυβέρνηση έκθετη ακόμα μια φορά, στα μάτια των πολιτών. Ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιούνται κάθε μέρα ποικίλλει, με αποτέλεσμα στην αρχή της εβδομάδας να εντοπιστούν 880 κρούσματα με 15.000 τεστ, ενώ την επόμενη με 50.000 τεστ, εντοπίστηκαν 2.147 μολύνσεις.

Η επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει από το πρωί της Παρασκευής, λαμβάνοντας υπόψιν την αυξημένη διασπορά που καταγράφηκε το τελευταίο διάστημα αλλά και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού που προκαλούν έντονη ανησυχία.

Μια εβδομάδα για… αρχή

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, οι Λοιμωξιλόγοι εισηγούνται παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην Αττική για τουλάχιστον 7 ημέρες, με αρκετούς από την Επιτροπή να υπερασπίζονται την απόφαση για παράταση δύο εβδομάδων. Στο τραπέζι των επιστημόνων έχουν «πέσει» εισηγήσεις για επιβολή αυστηρού «λουκέτου» και σε άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες παρουσιάζουν επιδημιολογική επιβάρυνση.

Η απόφαση διατήρησης των μέτρων για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στην Αττική, σηματοδοτεί φυσικά ότι θα «γιορτάσουμε» την Τσικνοπέμπτη (μόνοι) στα σπίτια μας.

Ασφυκτικά γεμάτα τα νοσοκομεία της Αττικής

Η επιβάρυνση του Υγειονομικού Συστήματος δεν επιτρέπει στους ειδικούς να δώσουν το «πράσινο» φως για άρση των πρόσθετων περιορισμών, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, χθες Πέμπτη οι κενές ΜΕΘ για κορωνοϊό στην Αττική, ήταν μόλις… 14! Προκειμένου να επιβαρυνθεί περισσότερο το ΕΣΥ, οι πολίτες καλούνται να κάνουν υπομονή για μια εβδομάδα -αρχικά- αφού όπως όλα δείχνουν, δεν αποκλείται την επόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση της Παρασκευής να γίνει γνωστό ότι τα μέτρα θα παραταθούν… εκ νέου.

Παγώνη: Ενδεχόμενο άνοιγμα στις 15 Μαρτίου

Δεν ήταν λίγοι μάλιστα οι επιστήμονες που μίλησαν για αναγκαία παράταση δύο εβδομάδων. Από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη είπε: «Τα πράγματα στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολα. Έχουν καλυφθεί το 90% των ΜΕΘ. Τώρα ξεκινά το δεκαπενθήμερο μετά το lockdown, και τώρα, από την επόμενη εβδομάδα, αναμένουμε μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών. Δεν περιμένουμε άμεση μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ». Και συνέχισε: «Με βάση τα δεδομένα να δούμε αν από τις 15 Μαρτίου, θα μπορούμε να εισηγηθούμε κάποιο άνοιγμα. Να ξεκινήσουν τα σχολεία να πηγαίνουν τα παιδιά, και να μπορεί και ο κόσμος να πάει σε ένα κατάστημα με ειδικές συνθήκες να ψωνίσει. Δε θα πετάξουμε χαρταετό. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν μπορούμε να βγούμε όλοι έξω και να δημιουργηθεί συνωστισμός. Προσπαθούμε να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ας δούμε πώς θα πάνε και αυτές οι 15 ημέρες» τόνισε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, εκτίμησε με τη σειρά του ότι «πιθανόν να χρειαστεί παράταση για δύο εβδομάδες το lockdown».

Δείτε επίσης: «Προσπερνάει» Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα το άνοιγμα… Από τις 16 Μαρτίου και βλέπουμε

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This