Οι κάτοικοι του Ευόσμου με τον αγώνα τους κατάφεραν να ακυρώσουν το νέο ΚΥΤ!

Οι 230 αιτούντες άσυλο που διέμεναν σε ξενοδοχεία των Γρεβενών θα σταλούν σε διάφορες δομές της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας

Must Read

Νικητές κατάφεραν να βγουν οι κάτοικοι του Ευόσμου, στην Θεσσαλονίκη, οι οποίοι μετά από έναν τεράστιο αγώνα, κατάφεραν να ακυρώσουν την δημιουργία νέου ΚΥΤ στην περιοχή.

Ως εκ τούτου, οι 230 αιτούντες άσυλο που διέμεναν σε ξενοδοχεία των Γρεβενών μοιράστηκαν σε μικρές ομάδες σε διάφορες εν λειτουργία δομές της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας και όχι στον Εύοσμο.

Η κατάσταση στις ξενοδοχειακές μονάδες όπου στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες

Πιο αναλυτικά, στις ξενοδοχειακές μονάδες της ενότητας Γρεβενών στεγάζονταν συνολικά 650 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειονότητά τους οικογένειες, οι οποίοι κλήθηκαν να αποχωρήσουν, καθώς με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου η δομή θα έκλεινε οριστικά στις 20 Φεβρουαρίου.

Από αυτούς, οι 300 πήραν ήδη άσυλο και έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να ταξιδεύσουν σε όποιο μέρος της Ευρώπης επιθυμούν και ήδη οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αναχωρήσει για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ζουν και εργάζονται συγγενικά
τους πρόσωπα.

Από τους άλλους 350, οι οποίοι βρίσκονται εν αναμονή της εξέτασης της αίτησής τους για παροχή ασύλου, οι 120 παραμένουν προσωρινά στα ξενοδοχεία των Γρεβενών όπου διέμεναν, καθώς για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να
μετακινηθούν σε άλλη δομή, ενώ οι υπόλοιποι 230, οι οποίοι αναχώρησαν από τα Γρεβενά, δεν κατευθύνθηκαν μαζικά σε μία δομή, αλλά μοιράστηκαν σε υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας ανά μικρές ομάδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This