Σοφία Μπεκατώρου: «Θα προσπαθώ να βοηθήσω, ώστε και άλλες γυναίκες να μπορούν να έχουν όνειρα»

Must Read

Λίγες μόλις εβδομάδες έχουν περάσει από την συγκλονιστική αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου, για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από αρκετά χρόνια, από παράγοντα της ελληνικής ομοσπονδίας, που είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει ο ασκός του αιόλου στην χώρα.

Όπως είναι γνωστό, η Σοφία Μπεκατώρου που άνοιξε τον δρόμο για το ελληνικό #MeToo, βρήκε την δύναμη να μιλήσει δημοσίως και να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα της Αθήνας στις 20 Ιανουαρίου όταν συνειδητοποίησε ότι κινδύνευαν και άλλοι άνθρωποι.

«Αυτό το άτομο θα μπορούσε να επιτεθεί και σε άλλα παιδιά», λέει σήμερα η χρυσή Ολυμπιονίκης. «Πρέπει να καταλάβετε ότι ο αθλητισμός είναι προέκταση της κοινωνίας. Και στην Ελλάδα οι συνθήκες είναι πιο περίπλοκες για τις γυναίκες» τόνισε.

Τι είπε για το κίνημα #MeToo

«Αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα», επισημαίνει η Μπεκατώρου για το #MeToo και προσθέτει: «Είμαι χαρούμενη γιατί πολλοί άνθρωποι μιλούν δημόσια, μιλούν για τις επιθέσεις που υπέστησαν και απευθύνονται στις Αρχές. Οταν κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο, ήταν υπέροχο, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ενώ αυτή η αλλαγή, ελπίζω, ότι θα διαρκέσει και θα προστατεύσει επίσης τις μελλοντικές γενιές. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν είμαστε ηγέτες σε θέματα φεμινισμού ή ισότητας των φύλων».

Όπως είπε η Σοφία Μπεκατώρου, έχουμε ακόμη να διανύσουμε μεγάλη απόσταση, ώστε οι γυναίκες να αναλάβουν σημαντικές θέσεις και να δείξουν τον δρόμο, τονίζοντας παράλληλα την σημασία που έχει για την χώρα το γεγονός ότι σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι μία γυναίκα.

«Η κοινωνία μας πρέπει να αλλάξει»

Μάλιστα, η χρυσή Ολυμπιονίκης επεσήμανε πως οι νόμοι στην χώρα μας πρέπει να αναθεωρηθούν αλλά και η ίδια η κοινωνία να αλλάξει, προκειμένου να είναι σε θέση να προστατεύσει τα θύματα και όχι τους βιαστές.

«Θα προσπαθώ να βοηθήσω όπου είναι απαραίτητο, έτσι ώστε και άλλες γυναίκες να μπορούν να έχουν όνειρα», καταλήγει η Σοφία Μπεκατώρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This