Τα «χρυσαφένια βοσκοτόπια» καθιστούν… ηλεκτρική την (προεδρική) καρέκλα του ΟΠΕΚΕΠΕ!

Το σκάνδαλο αφορά «εικονικές» μισθώσεις εκτάσεων με στόχο τη λεηλασία των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ

Must Read

Με… ηλεκτρική καρέκλα μοιάζει, πλέον, η θέση του επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ, του οργανισμού για τις κοινοτικές ενισχύσεις στους αγρότες, καθώς παρελθόν αποτελεί άλλος ένας διορισμένος πρόεδρος.

Όπως ενημερωθήκαμε επισήμως, την Πέμπτη υπέβαλε την παραίτησή του ο Φάνης Παπάς, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό. Και μπορεί να επικαλείται προσωπικούς λόγους (που δεν έχουμε πρόθεση να αμφισβητήσουμε), δεν μπορούμε ωστόσο να παραβλέψουμε το γεγονός ότι έμεινε στη θέση του «σκάρτους» τρεις μήνες!

Είχε προηγηθεί άλλη μία παραίτηση, αυτή του Γρηγόρη Βάρρα, στις αρχές Νοεμβρίου, στον απόηχο των καταγγελιών, που είχε αναδείξει και η «κυριακάτικη δημοκρατία», για τους λεγόμενους «χρυσαφένιους βοσκότοπους» στην Αγόριανη Φθιώτιδας και σε άλλες περιοχές της χώρας. Θυμίζουμε ότι το σκάνδαλο αφορά φερόμενες «εικονικές» μισθώσεις δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων, με στόχο τη λεηλασία των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ!

Χαλκευμένα παραστατικά

Στις καταγγελίες γίνεται λόγος για «χαλκευμένα παραστατικά (ενοικιαστήρια), υπογεγραμμένα από δήθεν κατόχους ιδιόκτητων εκτάσεων που δηλώνονται ως βοσκότοποι τόσο στην Αγόριανη, όσο και σε δημόσιες διακατεχόμενες εκτάσεις στη Μακρυρράχη».

Στην υπόθεση είχε εμπλακεί -ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στη Δικαιοσύνη- και το όνομα συγγενικού προσώπου του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου και νυν αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος, ωστόσο, από την πλευρά του διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη με παράνομες ενέργειες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This