Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Συναγερμός από σωρεία κρουσμάτων σε καταυλισμό Ρομά στον Ρηγανόκαμπο Πάτρας

Με πολύ χαμηλή προσέλευση έγιναν τα τεστ

Οι αρχές του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν την Κυριακή rapid tests σε δύο καταυλισμούς Ρομά στην περιοχή, Βραχνέικα και Ρηγανόκαμπο. Τα αποτελέσματα από τον δεύτερο καταυλισμό προκάλεσαν συναγερμό.

Σύμφωνα με το flamis.gr από τα 27 τεστ που έγιναν (πολύ χαμηλή η προσέλευση των Ρομά για έλεγχο) βγήκαν θετικά τα 10 και προκλήθηκε αναταραχή, καθώς, εκτός των άλλων, εκλείπουν παντελώς και τα μέτρα προστασίας και είναι άγνωστο το πόσο έχει προχωρήσει η διασπορά του ιού.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται:

Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της στους καταυλισμούς των Ρομά, αλλά και σε όλη την Πάτρα, οργάνωσε σήμερα Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, μέσω του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) και της Αντιδημαρχίας Υγείας και Πρόνοιας και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, rapid test στους καταυλισμούς των Ρομά σε Βραχνέικα και Ρηγανόκαμπο.

Επειδή στον καταυλισμό του Ρηγανόκαμπου παρουσιάστηκαν θετικά δείγματα ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επικοινώνησε αμέσως με τον ΕΟΔΥ και με την Πολιτική Προστασία. Ταυτόχρονα, με έγγραφό του, προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, ζήτησε να υπάρξει συντονισμός και λήψη μέτρων για την υγεία τους και την αποτροπή διασποράς του κορωνοιού.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Πατρέων, έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα τις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να καλυφτούν άμεσα όλες οι ανάγκες που θα προκύψουν από την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Στον καταυλισμό του Ρηγανόκαμπου, παρούσα ήταν η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη και στα Βραχνέικα, ήταν παρόντες η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων, Αναστασία Τογιοπούλου και ο Πρόεδρος της κοινότητας Βραχνεΐκων, Γιάννης Παπαχρονόπουλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ