Δωρεά 18 φορητών κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ από την επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Οι κλίνες θα παραδοθούν πλήρως λειτουργικές, ώστε να χρησιμεύσουν και μετά το τέλος της πανδημίας

Must Read

Στη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας προχώρησε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», τονίζοντας πως «βασικός στόχος της Επιτροπής, από την αρχή της λειτουργίας της, είναι οι δράσεις και οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση να απηχούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας και να αφήνουν, στο μέτρο του δυνατού, μια κληρονομιά για την επόμενη ημέρα».

Ειδικότερα, με απόλυτη συναίσθηση της συγκυρίας και των προκλήσεων που αυτή θέτει, η Επιτροπή τιμά τη σπουδαία αυτή επέτειο, προσαρμόζοντας τις δράσεις της στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η μεγάλη μάχη εναντίον της πανδημίας, με αίσθημα ευθύνης και διάθεση συνδρομής της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών του τομέα της Υγείας.

Σημειώνεται ότι οι πόροι της Επιτροπής προέρχονται από ιδιωτικές δωρεές, χορηγίες, έσοδα από πωλήσεις νομισμάτων του Νομισματικού της Προγράμματος, καθώς και προϊόντων που φέρουν το σήμα της. Δεν λαμβάνεται καμία επιχορήγηση ή επιδότηση από το Δημόσιο και δεν επιβαρύνεται καθόλου ο Έλληνας φορολογούμενος. Όπως τονίζει η Επιτροπή, η δωρεά των 18 κλινών ΜΕΘ, βασίστηκε σε αυτούς τους πόρους και στη συνδρομή των τεσσάρων τραπεζών, Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς.

Αρχικός χώρος τοποθέτησής τους στο «Γ. Παπανικολάου»

Το στοιχείο που διαφοροποιεί τη δωρεά της Επιτροπής είναι ότι οι 18 κλίνες που προσφέρει είναι κινητές, μπορούν, δηλαδή, να εγκατασταθούν σε οικίσκους ή να μεταφερθούν σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων, εφόσον προκύψει επείγουσα ανάγκη. Ο αρχικός χώρος τοποθέτησης τους καθορίστηκε με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι οι κλίνες θα παραδοθούν πλήρως λειτουργικές, τόσο σε εξοπλισμό, όσο και σε αναλώσιμα στο νοσοκομείο, ώστε να μείνουν και μετά το τέλος της πανδημίας.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This