Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Συναγερμός λόγω κρούσματος Covid-19 σε γηροκομείο όπου έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των τροφίμων

Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ηλικιωμένος που νοσηλεύεται με ήπια πνευμονία είχε κάνει το εμβόλιο

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού σε οίκους ευγηρίας της Θεσσαλονίκης, φαινόμενο ιδιαίτερα ανησυχητικό, το οποίο έχει οδηγήσει σε συναγερμό των Αρχών, μετά την ανακοίνωση ότι βρέθηκε θετικός ένας 83χρονος φιλοξενούμενος σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Χαρίσειο Γηροκομείο.

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με πυρετό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσεί με ήπια πνευμονία και του χορηγείται οξυγόνο, ενώ το ερώτημα είναι εάν πρόλαβε να κάνει το εμβόλιο ή όχι. Οι δεύτερες δόσεις των εμβολιασμών στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας είχαν γίνει στα τέλη Ιανουαρίου, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο συγκεκριμένος άντρας έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Στο κτίριο έγινε απολύμανση, ενώ αναμένεται να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τη διεύθυνση του οίκου ευγηρίας για το περιστατικό. Ο συγκάτοικος του ηλικιωμένου βρέθηκε αρνητικός στο τεστ και παραμένει σε καραντίνα.

Γεννά ερωτήματα

Το γεγονός ότι εντοπίζονται κρούσματα σε ηλικιωμένους γεννά ερωτήματα για το εάν εμβολιάστηκε και το σύνολο των τροφίμων του γηροκομείου, ενώ ακόμη πέντε θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν έως τώρα στο Χαρίσειο Γηροκομείο της Θεσσαλονίκης. Από τους ελέγχους τους οποίους διενεργεί έως αυτή την ώρα κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρέθηκαν άλλα πέντε θετικά κρούσματα μεταξύ των ηλικιωμένων, οι οποίοι φιλοξενούνται στο γηροκομείο.

Ο έλεγχος θα συνεχιστεί και σήμερα, Τετάρτη, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται στην πορεία ο αριθμός των κρουσμάτων να αυξηθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ