Κυριακή 1/8/2021

Κρήτη: Το ΙΚΑ «χάρισε» μια κόρη σε ανύπαντρο εργαζόμενο!

Σε κυκεώνα γραφειοκρατίας έχει παγιδευτεί ένας ανύπαντρος εργαζόμενος στην Κρήτη, ο οποίος από την μια στιγμή στην άλλη έμαθε από τα μητρώα του ΙΚΑ ότι είναι άνεργος, αλλά και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού!
Σύμφωνα με το cretapost.gr, η περιπέτεια για τον 45χρονο άνδρα ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη όταν θέλησε να κάνει κάποιες εξετάσεις και επισκέφθηκε γιατρό, ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι ήταν ανασφάλιστος. Ο 45χρονος έπεσε από τα σύννεφα καθώς είναι μισθωτός εργαζόμενος και καταβάλλει κάθε μήνα τις εισφορές του.

Η επόμενη κίνησή του λοιπόν ήταν να επισκεφτεί τα γραφεία του ΙΚΑ προκειμένου να δει τι ακριβώς έχει συμβεί και γιατί το σύστημα τον βγάζει ανασφάλιστο. Οι υπάλληλοι είδαν ότι πρόκειται για λάθος και το πρόβλημα μέσα σε δύο λεπτά είχε τακτοποιηθεί.

Μωρό

Όμως, οι «αποκαλύψεις» για τον 45χρονο Ηρακλειώτη δεν τελείωσαν εκεί… Όταν o ίδιος ασφαλισμένος ζήτησε από τον λογιστή του να του βγάλει ένα αντίγραφο της ασφαλιστικής του εισφοράς εξηγώντας του μάλιστα και τι είχε προηγηθεί, ο λογιστής τον ενημέρωσε ότι το πρόβλημα τώρα είναι πιο… περίπλοκο. Στο ενημερωτικό της ασφαλιστικής του ικανότητας φαίνεται να έχει ένα παιδί! Ένα κοριτσάκι που είχε γεννηθεί το 2017.

Ο «ταλαιπωρημένος ασφαλισμένος» προσπαθεί εκ νέου να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες του ΙΚΑ προκειμένου να διορθώσουν και πάλι το λάθος τους.

«Είναι για γέλια όλη αυτή η κατάσταση. Δεν είναι τόσο η ταλαιπωρία αλλά λόγω του κορωνοϊού δεν μπορώ να επισκεφτώ τις υπηρεσίες για να διορθωθεί το λάθος και στα τηλέφωνα που προσπαθώ να επικοινωνήσω με τους υπάλληλους  στο ΙΚΑ κανείς δεν το σηκώνει» τονίζει στο cretapost ο 45χρονος ο οποίος ψάχνει να βρει απεγνωσμένα άκρη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ