Στα 2.702 τα νέα κρούσματα! 431 διασωληνωμένοι και 40 θάνατοι – «Βράζει» η Αττική

Nέα έκρηξη με 1.269 κρούσματα στην Αττική

Must Read

Η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας και ιδίως στις υγειονομικές μονάδες της Αττικής που παρουσιάζουν 95% πληρότητα, οδηγεί σε νέα περιοριστικά μέτρα για όλη τη χώρα. Τα κρούσματα στην Αττική παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα παρά το lockdown και η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να διορθώσει τους λάθος χειρισμούς που επέτρεψαν να μείνει ανοχύρωτη η χώρα, στο τρίτο κύμα της πανδημίας. 

Λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στην σημερινή καταγραφή του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 2.702 νέες μολύνσεις,  431  διασωληνωμένους ασθενείς και 40 νέους θανάτους.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.702, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 197.279. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 63 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.419 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 40, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.597 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 431 (70.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 304 ασθενείς.

Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη)».

Ο χάρτης της διασποράς

Έντονη ανησχυία προκαλεί η κατάσταση στην Αττική, όπου καταγράφηκαν 1.269 κρούσματα. Ακολουθούν η Θεσσαλονίκη με 314 και η Αχαΐα 178.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This