Λινού κατά των μέτρων: «Η πολιτεία να αναθεωρήσει – Να βγαίνει έξω ο κόσμος»

Must Read

Αμφισβητεί ευθέως η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, όχι μόνο τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα, Πέμπτη 4/3, αλλά και το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία.

Η κ. Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στη λογική του εγκλεισμού και της αυστηρής παραμονής των πολιτών στις οικείες τους. «Έχω αμφιβολίες για τα δεδομένα και την διαχείριση των δεδομένων που οδήγησαν στην λήψη των νέων μέτρων. Όταν παίρνουμε μέτρα, πρέπει να μελετάμε το κόστος και το όφελος. Αυτή τη στιγμή το κόστος δεν έχει μελετηθεί και δεν έχουν μελετηθεί αντίμετρα», ανέφερε με νόημα.

«Ο εγκλεισμός στο σπίτι θα λειτουργήσει αρνητικά»

«Θεωρητικά κάθε μέτρο μειώνει τα κρούσματα, εκτός από κάποια που μπορεί να τα αυξάνουν. Φοβάμαι πολύ ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι και η δυσκολία αξιοποίησης των πάρκων, μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά. Για παράδειγμα από τις 18:00 δεν μπορούμε να μετακινηθούμε. Αν σε μία πολυκατοικία υπάρχουν 5 παιδιά δημοτικού, τι είναι ασφαλέστερο; Να μετακινηθούν όλα σε ένα διαμέρισμα μαζί με τους γονείς τους που αυτό γίνεται, ή να πάνε στην αυλή του κοντινότερου σχολείου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λινού.

«Ή κανείς δεν τολμά να αγγίξει τα δεδομένα ή δεν ξέρει να τα σχεδιάσει»

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ μάλιστα, έκανε έκκληση στην κυβέρνηση: «Να αναθεωρήσει τα μέτρα. Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει διασπορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν υπάρχει διασπορά στα σχολεία αν ανοίξουν. Απλά δεν έχουμε δεδομένα. Απλά κανένας δεν τολμάει να αγγίξει τα δεδομένα ή δεν ξέρει να τα σχεδιάσει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This