Στο «βαθύ κόκκινο» Φωκίδα και Ανώγεια – Επιτρέπονται οι γάμοι με 9 άτομα – Αλλαγές στα ΚΤΕΟ

Αναστέλλεται η ένταξη της Περιφέρειας Λάρισας στο «βαθύ κόκκινο», λόγω των σεισμών

Must Read

Την αναστολή της ένταξης της Π.Ε. Λάρισας στο «βαθύ κόκκινο», λόγω των δύο ισχυρότατων σεισμών που έπληξαν την περιοχή, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά πως πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στις μετακινήσεις μας, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του φονικού ιού. 

Παράλληλα, ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε πως 10 περιοχές βρίσκονται μια «ανάσα» από το να μπουν σε καθεστώς «βαθύ κόκκινου», εκεί όπου, όμως, μπαίνουν, πλέον, η Π.Ε. Φωκίδας και ο Δήμος Ανωγείων – Ρεθύμνης.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, ξεκίνησε την τοποθέτησή της, επισημαίνοντας ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στις μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού, καθώς η βρετανική μετάλλαξη έχει φτάσει σε 106 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ η αφρικανική σε 56 χώρες. Η μετάλλαξη, εξάλλου, κάνει τη μετάδοση του ιού πιο εύκολη, οδηγώντας στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου (και) στη χώρα μας.

Η ορθή χρήση της μάσκας παραμένει το βασικότερο όπλο μας

«Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι τα νέα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες δεν λειτούργησαν. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας συμβάλλει στο να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του ιού», συνέχισε η κα Παπαευαγγέλου. «Με το να περπατάμε σε ανοικτούς χώρους, τηρώντας τις αποστάσεις, δεν συμβάλλουμε στην περαιτέρω διασπορά της νόσου, όσο με τις κοσμοσυρροές και το συνωστισμό σε πάρκα και πλατείες, με ομάδες 5-10 ατόμων. Η μάσκα παραμένει το βασικότερο όπλο έναντι της Covid-19, άρα επιβάλλεται η ορθή χρήση της. Οι μάσκες εμποδίζουν από το να μεταφέρουμε σε άλλα άτομα τον ιό», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας προανήγγειλε το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων τις επόμενες εβδομάδες, κάνοντας ειδική αναφορά στα σχολεία και στη δύσκολη περίοδο που περνούν οι μαθητές, τονίζοντας, ωστόσο, πως θα χρειαστούν κάποιες εβδομάδες μέχρι να έχουν αντίκτυπο τα μέτρα στην εικόνα του ΕΣΥ.

Αισθητή η επιδημιολογική επιβάρυνση στην Π.Ε. Φωκίδας και στο Δήμο Ανωγείων – Ρεθύμνης, ανέφερε, με τη σειρά του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και ως εκ τούτου μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο».

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και ειδικότερα οι δήμοι Κοζάνης και Εορδαίας, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας και ειδικά ο δήμος Αλεξάνδρειας, αλλά και οι Περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για να μη χρειαστούν επιπλέον μέτρα, ενώ, όσον αφορά στη Λάρισα, μετά και το δεύτερο ισχυρό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ, αναστέλλεται από αύριο η ένταξη της περιοχής στο «βαθύ κόκκινο».

Επιτρέπονται οι γάμοι, αλλά με αυστηρότατους περιορισμούς

Επίσης, η μετάβαση στα ΚΤΕΟ απαιτεί, πλέον, αποστολή μηνύματος με αριθμό 2 στο 13033 ή έγγραφη βεβαίωση καθώς και αποδεικτικό του ραντεβού στο εκάστοτε ΚΤΕΟ. Επιπλέον, επιτρέπεται, τελικά, η τέλεση γάμων (που προχθές είχε ανακοινωθεί πως αναστέλλονται προσωρινά), αλλά αυστηρά με την παρουσία έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου, μάλιστα, του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού!

«Ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό», συνέχισε ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στις μετακινήσεις μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This