Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Τραγελαφική επιστροφή στρωμάτων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Από εκεί που έφυγαν (Ιπποκράτειο Νοσοκομείο) εκεί κατέληξαν πάνω από 100 παλιά στρώματα, τα οποία εκτίμησαν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ότι μπορούσαν να… πετάξουν στον Γαλλικό ποταμό, αλλά οι υπεύθυνοι του Δήμου Δέλτα τα φόρτωσαν σε ένα φορτηγό και τα… επέστρεψαν στην αυλή του Ιπποκράτειου!

Σημειώθηκαν σκηνές απείρου κάλλους, όταν έβλεπαν οι γιατροί και οι επισκέπτες του νοσοκομείου το φορτηγό να ξεφορτώνει τα παλιά στρώματα και τους υπαλλήλους του Δήμου Δέλτα να φωνάζουν: «Είναι δικά σας, βρείτε τρόπο να τα πετάξετε, να μη βρομίζετε την περιοχή μας…» Τα στρώματα ανήκαν μέχρι πρόσφατα στο νοσοκομείο, αλλά έπειτα από ανακαίνιση σε κάποιες πτέρυγες προφανώς αντικαταστάθηκαν. Τα στρώματα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από κλινικές μονάδων Εντατικής και μονάδων Covid.

Μάλιστα, για το περιστατικό με τα πεταμένα στρώματα στον Γαλλικό ποταμό υπήρξε και παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τον περασμένο Ιανουάριο. Κατά τηνκαταγγελία, τα συγκεκριμένα μπάζα προέρχονται από νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης που ανακαίνισε πρόσφατα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής -η οποία αναμένεται να διενεργηθεί από το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας- θα εξεταστεί πώς έφτασαν τα υλικά στο συγκεκριμένο σημείο και εάν εκλάπησαν προτού καταλήξουν εκεί, όπως, επίσης, εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα συνδεόμενα με τη ρύπανση του περιβάλλοντος κ.ά.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ανέφερε πως δεν έχει κάποια ευθύνη σε σχέση με την απόρριψη των στρωμάτων στον ποταμό, καθώς κάποια από τα στρώματα ήταν αποθηκευμένα σε ειδικό χώρο του νοσοκομείου, με σκοπό να πεταχτούν, αλλά άγνωστοι τα πήραν από εκεί. Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι έβγαζαν τα ελατήρια από τα στρώματα και στη συνέχεια τα πετούσαν στις όχθες του Γαλλικού ποταμού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ