Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Μίνα Γκάγκα: «Είναι δύσκολη η κατάσταση, έχουμε διασωληνωμένους 20χρονους χωρίς υποκείμενα»

Την οριακή κατάσταση την οποία βιώνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές της πρώτης γραμμής αποτυπώνει στα λεγόμενα της η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

Μάλιστα, η κ. Γκάγκα έκανε αναφορά και στην σημασία του εμβολιασμού, τονίζοντας για ακόμη μία φορά πόσο θωρακίζει τους ασθενείς. Όπως είπε, οι πολίτες άνω των 80 ετών που μπήκαν στα νοσοκομεία την τελευταία περίοδο -με εξαίρεση μία γυναίκα- δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοΐου. Το γεγονός αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι ο εμβολιασμός δρα προστατευτικά.

Βέβαια, η κ. Γκάγκα χτύπησε καμπανάκι κινδύνου επισημαίνοντας πως στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής 20 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς κάτω των 38 ετών. «Κανείς δεν είναι απρόσβλητος. Έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας…», είπε και ξεκαθάρισε ότι όλα ξεκινούν από την ατομική ευθύνη. «Δεν είμαι υπέρ των στρατιωτικών μέτρων, καθώς ο καθένας πρέπει να προσέχει μόνος του» εξήγησε.

«Μας έχει κουράσει απίστευτα όλο αυτό»

Η γιατρός μίλησε και για την πολεμική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα. «Είναι δύσκολο, δεν σταματάει, δεν τελειώνει, μας έχει κουράσει απίστευτα όλο αυτό το πράγμα και μας προβληματίζει πάρα πολύ. Γενικά, προσπαθούμε να κάνουμε μετατροπές σε ΜΕΘ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να το προλάβουμε. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμβολιαστούμε» είπε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις ιδιωτικές κλινικές, η κυρία Γκάγκα είπε ότι «γίνεται προσπάθεια να μπει κι ο ιδιωτικός τομέας. Στέλνουμε κόσμο που δεν χρήζει αυξημένης φροντίδας. Θέλουμε να κρατήσουμε τα περιστατικά που χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ