Μίνα Γκάγκα: «Είναι δύσκολη η κατάσταση, έχουμε διασωληνωμένους 20χρονους χωρίς υποκείμενα»

Must Read

Την οριακή κατάσταση την οποία βιώνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές της πρώτης γραμμής αποτυπώνει στα λεγόμενα της η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

Μάλιστα, η κ. Γκάγκα έκανε αναφορά και στην σημασία του εμβολιασμού, τονίζοντας για ακόμη μία φορά πόσο θωρακίζει τους ασθενείς. Όπως είπε, οι πολίτες άνω των 80 ετών που μπήκαν στα νοσοκομεία την τελευταία περίοδο -με εξαίρεση μία γυναίκα- δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοΐου. Το γεγονός αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι ο εμβολιασμός δρα προστατευτικά.

Βέβαια, η κ. Γκάγκα χτύπησε καμπανάκι κινδύνου επισημαίνοντας πως στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής 20 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς κάτω των 38 ετών. «Κανείς δεν είναι απρόσβλητος. Έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας…», είπε και ξεκαθάρισε ότι όλα ξεκινούν από την ατομική ευθύνη. «Δεν είμαι υπέρ των στρατιωτικών μέτρων, καθώς ο καθένας πρέπει να προσέχει μόνος του» εξήγησε.

«Μας έχει κουράσει απίστευτα όλο αυτό»

Η γιατρός μίλησε και για την πολεμική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα. «Είναι δύσκολο, δεν σταματάει, δεν τελειώνει, μας έχει κουράσει απίστευτα όλο αυτό το πράγμα και μας προβληματίζει πάρα πολύ. Γενικά, προσπαθούμε να κάνουμε μετατροπές σε ΜΕΘ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να το προλάβουμε. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμβολιαστούμε» είπε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις ιδιωτικές κλινικές, η κυρία Γκάγκα είπε ότι «γίνεται προσπάθεια να μπει κι ο ιδιωτικός τομέας. Στέλνουμε κόσμο που δεν χρήζει αυξημένης φροντίδας. Θέλουμε να κρατήσουμε τα περιστατικά που χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This