«Αναστενάζει» το ΕΣΥ – Ρεκόρ με 276 εισαγωγές στην Αττική το Σάββατο

Τρομακτική αύξηση των διασωληνωμένων

Must Read

Εκτακτη σύσκεψη για τη διαχείριση των περιστατικών κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Αττικής, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για την πανδημία, πραγματοποιηθηκε σήμερα το πρωί υπό τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Βασιλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι επικεφαλης των δύο Υγειονομικών Περιφερειών του Λεκανοπεδίου, κ.κ. Παναγιώτης Στάθης και Χρήστος Ροϊλός, και ο διοικητής του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου.

Όπως έγινε γνωστό, η χθεσινή εφημερία στο Λεκανοπέδιο ήταν πολύ δύσκολη, καθώς έγιναν 276 εισαγωγές ασθενών, ο μεγαλύτερος μέχρι τώρα αριθμός εισαγωγών. Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα αναμένεται περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ από τα περιστατικά κορωνοϊού, γεγονός που κρατά σε ύψιστη επιφυλακή τους αρμόδιους στο Υπουργείο Υγείας.

Πιθανή παράταση του lockdown

Οι ημερήσιες εκθέσεις του ΕΟΔΥ αναφορικά με τα κρούσματα δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, με τις ενδείξεις πως ο στόχος της 16ης Μαρτίου για άνοιγμα της αγοράς έχει χαθεί, να πληθαίνουν και τους αρμοδίους να «κοιτούν» πλέον την 22α Μαρτίου, γεγονός που σημαίνει πως το αυστηρό lockdown είναι πιθανόν να παραταθεί για ακόμα μία εβδομάδα.

Η πορεία της πανδημίας στην χώρα μέχρι στιγμής δείχνει πως οι μεταλλάξεις έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό και αβέβαιο πλαίσιο, αφού, πέρα από τα 2.301 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες Σάββατο, ασφυκτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία, με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται πλέον σε 452.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This