Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Αθανάσιος Δημόπουλος: «Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε την χαλάρωση του lockdown» (video)

Προβληματισμένος εμφανίστηκε αναφορικά με την χαλάρωση των μέτρων ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, εκτιμώντας ότι δεν θα έπρεπε να συζητάται η άρση του lockdown, με δεδομένη την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα και την ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ

«Με 2000 κρούσματα την ημέρα και το σύστημα υγείας στα όριά του δεν μπορούμε να μιλάμε για μέτρα χαλάρωσης» δήλωσε.

Αναφερόμενος στις μεταλλάξεις, ο κ. Δημόπουλος εξήγησε ότι αποτελούν τον κύριο λόγο για το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα στις μεταλλάξεις«Οι νέες μεταλλάξεις συνδυάζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που εξηγεί το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα σαφή δεδομένα για μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων» είπε.

Μάλιστα, τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν πρέπει να συνεχίσει ο εμβολιασμός λόγω των μεταλλάξεων. «Ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχίσει, πάει με καλούς ρυθμούς και είναι μονόδρομος ο ταχύς εμβολιασμός μεγάλου αριθμού του πληθυσμού» ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου ο εμβολιασμός των 60 και άνω και των ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων

Όπως υπογράμμισε ο κ. Δημόπουλος, μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ανθρώπων που είναι 60 και άνω ετών. Παράλληλα, θα έχει εμβολιαστεί και ο πληθυσμός των 300.000 που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ