Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Ανησυχία από την εξαφάνιση του Νίκου Αλιβιζάτου

Παρά την θεσμική του αρμοδιότητα, παραμένει άφαντος!

Ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, Νίκος Αλιβιζάτος, είχε αναλάβει πρόεδρος της επιτροπής για την «τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων» της Αστυνομίας. Με απόφαση του υπουργού προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος λοιπόν, ως πρόεδρος της νέας επιτροπής για τη διερεύνηση αστυνομικής βίας, έπρεπε τουλάχιστον να έχει εμφανιστεί για να κάνει μία δήλωση για τα πρόσφατα γεγονότα. Για την ακρίβεια έχει θεσμική υποχρέωση να εμφανιστεί και να το κάνει.

Αντί λοιπόν για την εμφάνιση του, παρακολουθούμε την εξαφάνιση του από το προσκήνιο, όταν για ψύλλου πήδημα παρενέβαινε ακόμα και για θέματα που δεν σχετίζονται με την δική αρμοδιότητα. Γενικώς.

Ποιος θα ξεχάσει την επική δήλωση του Νίκου Αλιβιζάτου για τον Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019. Τότε που είχε πει το περιβόητο, «ο Αλέξης Τσίπρας πιάνει πουλιά στον αέρα»!

Το γεγονός λοιπόν ότι ο κύριος Αλιβιζάτος παραμένει άφαντος ακόμα και μετά τα σημερινά φρικτά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, προκαλεί εύλογη ανησυχία. Ποιος θα βγει να σχολιάσει τα περί αστυνομικής βίας, εάν δεν βγει ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ