Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021

Lockdown: Εφιαλτικές οι δύο επόμενες εβδομάδες – Παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 22/3

Σκηνικό πολέμου και ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής. Μέσα σε ένα μόλις 24ωρο έγιναν σχεδόν 300 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό μόνο στο Λεκανοπέδιο!Το τρίτο κύμα είναι γεγονός.

Μία δύσκολη εξίσωση έχει να λύσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τη μία η εφιαλτική εικόνα στη Δημόσια Υγεία και από την άλλη η πίεση που δέχεται η ελληνική οικονομία. Αυτή η εβδομάδα που διανύουμε όπως και η επόμενη, φαίνεται να είναι από τις δυσκολότερες.

Η παράταση του lockdown είναι δεδομένη τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου. Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανοίξει το λιανεμπόριο, με οποιονδήποτε τρόπο, click away, click inside, click in shop. Η ελληνική οικονομία δεν αντέχει, αφού το καθολικό κλείσιμο της οικονομίας στοιχίζει 220 εκατ. ευρώ στα δημοσιονομικά της χώρας.

Μπορεί να επιβλήθηκε εκ νέου αυστηρό lockdown στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, με στόχο να ανοίξουν οικονομία και σχολεία στις 16 Μαρτίου -και μετά από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη-, αυτό ωστόσο φαίνεται ανέφικτο. Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για άρση της καθολικής απαγόρευσης.

Στην κυβέρνηση αναμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών την ερχόμενη (12/3) Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες για άλλη μια φορά φαίνεται πως υπάρχει διάσταση απόψεων. Μία μερίδα της Επιτροπής επιμένει πως πρέπει λιανεμπόριο και σχολεία να ανοίξουν και ότι είναι λάθος να μένουν όλα κλειστά, ενώ μία άλλη μερίδα λοιμωξιολόγων επιμένει πως πρέπει να παρθούν σκληρότερα μέτρα και να παραταθεί το lockdown.

Αυτή είναι η εικόνα των νοσοκομείων

  • νοσοκομείο Σωτηρία: με μόνο μία διαθέσιμη από τις συνολικά 84 κλίνες ΜΕΘ / μόλις πέντε διαθέσιμα κρεβάτια σε απλές κλίνες
  • Ευαγγελισμός: έγιναν το Σάββατο (6/3) 276 εισαγωγές με COVID-19
  • Τζάνειο: προστίθενται 10 επιπλέον MΕΘ COVID
  • ΚΑΤ: προσθέτουν επιπλέον κλίνες εντατικής κορωνοϊού
  • ΝΙΜΙΤΣ: γεμάτο με 120 μη covid ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία
  • Σισμανόλειο: τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει πλήρως τη λειτουργία του ως αποκλειστικά νοσοκομείο κορωνοϊού
  • νοσοκομείο Χαλκίδας: ακόμα δεν έγινε αυτό που αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη, δηλαδή να δέχεται ασθενείς κορωνοϊού από την Αθήνα

Τι συμβαίνει με τις μεταλλάξεις

Ραγδαία εξάπλωση των μεταλλάξεων που φέρνει τεράστια αύξηση στα κρούσματα, Στην Αττική, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα με δύο διαφορετικά στελέχη κορωνοϊού που φέρουν μία μετάλλαξη κοινή στο νοτιοαφρικανικό και στο βραζιλιάνικο στέλεχος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ