Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

«Πράσινο φως» στην AstraZeneca για εμβολιασμό και των άνω των 65

Η έγκριση αυτή θα βοηθήσει στο να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα η επιχείρηση «Ελευθερία»

Εκτός σοβαρού απροόπτου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την Covid-19, θα ανακοινωθεί επίσημα η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και στους άνω των 65.

Η έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών της χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου και στους άνω των 65 στη χώρα μας, θα έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η επιχείρηση «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς να αποκτήσει μεγαλύτερη ταχύτητα, ενώ σειρά θα πάρουν και οι ευπαθείς ομάδες

Η Ελλάδα αναμένεται να λάβει εντός του Μαρτίου 600.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Επίσης, μέσα στον Απρίλιο αναμένονται 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίου από τη Pfizer και 400.000 δόσεις από τη Johnson & Johnson.

Περίπου ένα εκατομμύριο οι πλήρως εμβολιασμένοι

Να υπογραμμιστεί ότι, σύμφωνα με το μέχρι στιγμής πλάνο, έως τις 25 Μαρτίου αναμένεται να είναι εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Ακόμα, έως τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί οι άνω των 60 ετών τουλάχιστον με μια δόση.

Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα ραντεβού για τους 65-69 και 70-74 ετών καθώς και για 300.000 άτομα με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ