Η μαρτυρία του 29χρονου θύματος της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη: «Έφαγα παντού γκλοπιές»

«Τα τρία ψέματα της αστυνομίας», κατά τον 29χρονο

Must Read

Τη δική του μαρτυρία για τα όσα συνέβησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης παρέθεσε ο 29χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΕΜΠ που «πρωταγωνίστησε» στις σκηνές αστυνομικής βίας που όλοι είδαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ομάδα ΔΙΑΣ επέβαλε πρόστιμα σε δύο οικογένειες που βρίσκονταν στην πλατεία και τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι πολίτες, πήγαν να δουν τι έγινε.

Και τότε, ξέσπασε το χάος…

Διαβάστε ακόμα: Ελεύθεροι οι 11 συλληφθέντες στη Νέα Σμύρνη

Το χρονικό

«Βρέθηκα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όπως και πολλοί άλλοι πολίτες, κάτοικοι της περιοχής. Όταν αντιληφθήκαμε ότι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επέβαλαν πρόστιμα σε δύο οικογένειες, πήγαμε να δούμε από κοντά τι είχε συμβεί. Δεν ακούγαμε τι έλεγαν οι αστυνομικοί. Δημιουργούσαν σκηνικό έντασης και είχαν περικυκλώσει τις δύο οικογένειες», περιέγραψε ο 29χρονος στο ethnos.gr και πρόσθεσε: «Ο κόσμος είχε βγει απλά στην πλατεία για να κάνει τη βόλτα του, νόμιμα με sms και χαρτιά μετακίνησης».

Τόνισε ότι πήγαν κοντά στις οικογένειες και τις ρώτησαν αν τους έκοψαν πρόστιμα και κατόπιν οι κάτοικοι, μαζί με τον 29χρονο, ρώτησαν τους αστυνομικούς γιατί έδωσαν πρόστιμα στις οικογένειες: «Απάντηση δεν μας δόθηκε. Μας κοίταξαν και έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα ένας αστυνομικός μας ρώτησε ‘Εσείς χαρτιά μετακίνησης έχετε; Για δείξτε τα’. Τότε, ένας από τους κατοίκους έδειξε τη βεβαίωση μετακίνησης στους αστυνομικούς».

Διαβάστε ακόμα: Πυρά από τον Κωστή Μαραβέγια για την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη

Μάλιστα ο 29χρονος αναφέρεται και σε απειλές από τους αστυνομικούς κατά κοπέλας που ξεκίνησε να τραβά βίντεο: «Στο σημείο εκείνο, μία κοπέλα άρχισε να βιντεοσκοπεί τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στους κατοίκους, μεταξύ των οποίων και εγώ. Ένας από τους αστυνομικούς όρμηξε πάνω στους ελάχιστους σε αριθμό συγκεντρωμένους, σπρώχνοντάς τους, άρπαξε την κοπέλα και τραβώντας την από τα ρούχα, έλεγε ‘Σβήσε το βίντεο, θα σου πάρω το κινητό’. Οι αστυνομικοί έσπρωξαν ένα άτομο και το έριξαν στο έδαφος. Τον έβαλαν κάτω με το γόνατο ώστε να μην μπορεί να φύγει».

Η περιγραφή της βίας: «Έφαγα παντού γκλοπιές από τον αστράγαλο μέχρι την κνήμη, τους μηρούς, τους γλουτούς, την πλάτη και το κεφάλι»

Στην αντίδραση του ίδιου όσο και των υπόλοιπων κατοίκων που ήταν μπροστά στα όσα συνέβησαν και τις ερωτήσεις γιατί έκαναν κάτι τέτοιο σε δημόσιο χώρο που δεν απαγορεύεται να βρίσκονται εκεί και γιατί σπρώχνουν τους πολίτες, ο επικεφαλής της Ομάδας ΔΙΑΣ, σύμφωνα με τον 29χρονο, του είπε: «Μου είπε ‘σήκω, φύγε από εδώ πέρα ρε’. Επειδή ζήτησα τον λόγο, με στοχοποίησε ένας συνάδελφός του, λέγοντας ‘Εσύ συλλαμβάνεσαι’. Κάνει βήμα μπροστά μου και μου πιάνει το μπουφάν».

Διαβάστε ακόμα: Οργισμένοι οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης για την αστυνομική βία – Διχασμένη η ΕΛ.ΑΣ. για το βίντεο (video)

Από εκείνο το σημείο και μετά όλοι είδαν τι έγινε, με τον 29χρονο να καταγγέλλει: «Τον ρώτησα, ‘Τι κάνω; Για ποιο λόγο γίνεται αυτό;’ Οπισθοχωρώ και αρχίζει να με τραβάει. Όταν προσπάθησα να ξεφύγω, λέγοντας ότι δεν έχω κάνει κάτι για να με ακουμπά και να με θέτει υπό κράτηση, άρχισε να με βαρά με το γκλοπ, το οποίο ήταν σιδερένιο και πτυσσόμενο. Έφαγα παντού γκλοπιές από τον αστράγαλο μέχρι την κνήμη, τους μηρούς, τους γλουτούς, την πλάτη και το κεφάλι. Δηλαδή, υπάρχει και χτύπημα που έγινε με τη λαβή του πτυσσόμενου γκλοπ, με τη λαβή με βάρεσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, που μου προκαλούσε ουσιαστικά αφόρητο πόνο. Τους έλεγα συνεχώς δεν έχω κάνει κάτι, αφήστε με. Δεν έχω κάνει κάτι. Για ποιο λόγο με βαράτε; Γιατί με βαράτε;»

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε προκληθεί και είχε δεχθεί επίθεση από 30 άτομα, αλλά ο 29χρονος το διαψεύδει: «Δεν ήμασταν 30 άτομα. Δεν προκαλέσαμε. Πήγαμε πολύ ήρεμα και ευγενικά για να διαμαρτυρηθούμε για την επιβολή προστίμων, πάντα λεκτικά και μόνο, ούτε με βρισιές, ούτε με φωνές και γι’ αυτό πλησιάσαμε. Θέλαμε να δείξουμε την αντίθεσή μας στην επιβολή προστίμων στις δύο οικογένειες που κάθονταν σε διαφορετικά παγκάκια».

Διαβάστε ακόμα: Η δήλωση Χρυσοχοΐδη για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη

«Τα τρία ψέματα της αστυνομίας»

Όπως περιγράφει ο 29χρονος στο ethnos.gr τα όσα συνέβησαν, έχουν ειπωθεί τρία ψέματα από πλευράς της αστυνομίας:

  • Πρώτον: ότι τους επιτέθηκαν 30 άτομα και αυτά τα άτομα τους έσκισαν τα μπλοκάκια.
  • Δεύτερον: Ότι οι κάτοικοι δεν έδειξαν τις βεβαιώσεις μετακίνησης και τα sms στο 13033 και ενώ τα έδειξαν, οι αστυνομικοί τους έκοψαν πρόστιμο με την αιτιολογία της μη βεβαίωσης μετακίνησης.
  • Τρίτον: Προσπάθησαν εκ των υστέρων να δικαιολογήσουν την πρωτοφανή αστυνομική βία με την εκ των υστέρων δικαιολογία ότι οι κάτοικοι πήγαν να τους αρπάξουν όπλο από τη ζώνη αστυνομικού.

«Πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε λεκτικά και μόνο και να εκφράσουμε τη στήριξή μας στις οικογένειες. Οι αστυνομικοί επέλεξαν να στήσουν σκηνικό έντασης, να σπρώχνουν, να χτυπούν και να βαράνε αδιακρίτως», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This