Lockdown: Άνοιγμα εστίασης 12 ή 19 Απριλίου; Τι θα γίνει με σχολεία και κομμωτήρια

Must Read

Η κρίση των τελευταίων ημερών στα νοσοκομεία και η οικονομική πίεση είναι η δύσκολη εξίσωση που έχει να λύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εμμονή του lockdown δεν οδήγησε τελικώς πουθενά, καθώς το αποτέλεσμα είναι ότι καθημερινά τα κρούσματα όλο και αυξάνονται.

Οι πιθανές ημερομηνίες για λιανεμπόριο και εστίαση

Όλα δείχνουν -αναγκαστικά και μη- σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων. Αυτή είναι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία είχε πει και ανοιχτά πριν μερικές ημέρες στον πρωινό καφέ (26/2) αναφέροντας συγκεκριμένα, «πως το λιανεμπόριο θα ανοίξει μέχρι τα τέλη του μήνα με μέτρα». Άλλωστε, το κλείσιμο του λιανεμπορίου κοστίζει στην οικονομία περίπου 220 εκατ. ευρώ σε εβδομαδιαία βάση.

Η κυβέρνηση εξετάζει αυτή τη στιγμή, το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου, με το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια να είναι τα πρώτα που θα ανεβάσουν ρολά. Οι καταναλωτές για τα ψώνια τους θα στέλνουν μήνυμα στο 13032 και η χρονική διάρκεια του SMS θα είναι τρεις ώρες.

Και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη χθεσινή ενημέρωση (8/3) ανέφερε ότι «σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αν όλα πάνε κατ΄ευχήν, το λιανεμπόριο θα ανοίξει προς το τέλος Μαρτίου».

Σχετικά με την εστίαση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι πιθανόν να ανοίξει τον Απρίλιο, σε εξωτερικούς χώρους και τον Μάιο να ανοίξει και ο τουρισμός.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει βάλει μπροστά το εξής χρονοδιάγραμμα: 

  • άνοιγμα εστίασης είτε 12 Απριλίου, είτε μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 19
  • μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, η εστίαση θα λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους

Ποια είναι η πρόθεση για τα σχολεία – Ανοίγουν στις 29 Μαρτίου;

Τα σχολεία έχουν πάει πολύ πίσω. Οι μαθητές όλων των βαθμίδων αντιμετωπίζουν καθημερινά μεγάλες δυσκολίες με την τηλεκπαίδευση. Αυτός ο τρόπος διδασκαλίας δεν βοηθά, πόσο μάλλον τους μαθητές της τρίτης Λυκείου που προετοιμάζονται για το Πανεπιστήμιο.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν στις 29 Μαρτίου, πρώτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, και στη συνέχεια τα Δημοτικά. «Έχουν παραμείνει πολύ καιρό κλειστά και στις εξετάσεις δεν υπάρχει η δυνατότητα παράτασης του σχολικού έτους», σημείωσε χαρακτηριστικά η  κ. Πελώνη.

Γεωργιάδης: Το Πάσχα πιθανή περίοδος για να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 , επιβεβαίωσε ότι το πιθανότερο σενάριο για να ανοίξουν λιανεμπόριο αλλά και υπηρεσίες όπως κομμωτήρια, είναι στις 22 Μαρτίου, πάντα εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα μαγαζιά κάποιες ώρες την ημέρα, στέλνοντας μήνυμα σε ειδικό πενταψήφιο αριθμό. Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι το Πάσχα είναι μια πιθανή περίοδος για να ανοίξει η εστίαση, όμως σε εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This