Το «Elbeik» φορτωμένο με 1.780 άρρωστα βοοειδή έδεσε ανοιχτά της Καλαμάτας μετά από ταξίδι-θρίλερ

Φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν να μη θανατωθούν τα ζώα, αλλά να θεραπευτούν όσα νοσούν

Must Read

Ανοιχτά της Καλαμάτας έδεσε χθες το πρωί το «καταραμένο» πλοίο «Elbeik», που μεταφέρει 1.780 βοοειδή, τα οποία θεωρούνται άρρωστα από αφθώδη ή καταρροϊκό πυρετό, με αποτέλεσμα οι ναυτικοί και τα ζώα να περιπλανιούνται επί μήνες στη Μεσόγειο σε ένα ατέλειωτο ταξίδι-θρίλερ, καθώς κανένα κράτος δεν τους δέχεται!

Το ταξίδι του «στοιχειωμένου» φορτηγού «Elbeik», σημαίας Τόγκο, ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, μαζί με το «Karim Allah», σημαίας Λιβάνου. Τα δύο πλοία φόρτωσαν βοοειδή και αιγοπρόβατα από την Ταραγόνα και την Καρθαγένη της Ισπανίας με προορισμό τη Λιβύη και την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τούς απαγορεύτηκε ο κατάπλους στη Σαρδηνία και σε λιμάνια της Λιβύης, της Αιγύπτου, της Τουρκίας και της Κύπρου, ωστόσο στο διάστημα αυτό ναυτικοί και ζώα χρειάζονταν ανεφοδιασμό, κάτι που δεν επέτρεπαν οι κατά τόπους Αρχές! Το θέμα έχει απασχολήσει πολλές φορές τα διεθνή ΜΜΕ, καθώς και οργανώσεις για την καλή μεταχείριση των ζώων.

Για ανεφοδιασμό τρόφιμα και καύσιμα

Το πλοίο «Karim Allah» έχει ήδη επιστρέψει στην Καρθαγένη και έχει αρχίσει η διαδικασία ευθανασίας των ζώων. Οσο για το «Elbeik», η Κύπρια επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου ζήτησε από την Ελλάδα να φροντίσει για τον ανεφοδιασμό του με τρόφιμα και καύσιμα. Αρχικά το πλοίο προμηθεύτηκε καύσιμα στους Καλούς Λιμένες της Κρήτης και στη συνέχεια έβαλε πλώρη για Καλαμάτα, προκειμένου να ανεφοδιαστεί σε τρόφιμα και ζωοτροφές υπό την αυστηρή επίβλεψη των λιμενικών Αρχών.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του «Elbeik» κατηγορούν το ισπανικό υπουργείο Γεωργίας ότι έκανε λάθος στην πιστοποίηση των ζώων, με αποτέλεσμα το πλοίο να περιπλανιέται στη Μεσόγειο σε ένα ταξίδι χωρίς προορισμό. Οι ίδιοι εκπρόσωποι είχαν ζητήσει προ ημερών να δέσει το «Elbeik» στον Πειραιά, ωστόσο η χώρα μας δεν διαθέτει πιστοποιημένο Συνοριακό Σταθμό Ελέγχου για ζώντα ζώα σε λιμένα και ήταν αδύνατο να επιτραπεί η εκφόρτωση των βοοειδών σε ελληνικό λιμάνι.

Μετά τον ανεφοδιασμό ανοιχτά της Καλαμάτας το πλοίο επρόκειτο να πλεύσει προς το λιμάνι της αφετηρίας του, ενώ οι φιλοζωικές οργανώσεις επιμένουν ότι δεν πρέπει να θανατωθούν όλα τα ζώα, αλλά να θεραπευτούν όσα νοσούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This