Έρχεται κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα με έντονα καιρικά φαινόμενα!

Must Read

Έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr προβλέπονται καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο, ενώ οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τη νύχτα της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Παράλληλα, ισχυροί άνεμοι θα επικρατήσουν τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, καθώς επίσης θα σημειωθεί και πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως βορειοδυτικά και στη συνέχεια θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, βόρεια και κεντρικά της χώρας, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά από τις απογευματινές ώρες.

Επίσης αναμένονται χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά της Βόρειας χώρας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στη νότια νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στην κεντρική Μακεδονία στα 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν στα βόρεια τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στα βόρεια πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 5 που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης στο βόρειο Ιόνιο τη νύχτα. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 που μέχρι το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4, ενώ το βράδυ θα γίνουν δυτικοί και εκ νέου θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και από τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This