Θεμιστοκλέους για Johnson & Johnson, AstraZeneca, Sputnik V και το πολυπόθητο «τείχος ανοσίας» (video)

«Ευελπιστούμε πως θα προλάβουμε το καλοκαίρι»

Must Read

Πεπεισμένος ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα βοηθήσει αρκετά τη χώρα μας στη μάχη κατά του κορωνοϊού, εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους, σε σχετική ερώτηση που τού έγινε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, απάντησε ότι «οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο προστίθεται στη φαρέτρα μας, αυξάνει το ρυθμό του εμβολιασμού, καθώς επιταχύνουμε και εμβολιάζουμε περισσότερα άτομα. Ειδικά, μάλιστα, το συγκεκριμένο που φαίνεται να είναι πιο εύκολο στη διαχείρισή του, καθώς έχουμε μία δόση, έναντι των δύο δόσεων που έχουν τα άλλα εμβόλια». Και συνέχισε, λέγοντας ότι «η εταιρεία έχει δεσμευτεί για περίπου 1,2 εκατ. δόσεις από το εμβόλιό της κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, με την πρώτη παράδοση να γίνεται μετά τα μέσα Απριλίου».

Αναφορικά με το γιατί δεν δοκιμάζουμε να «κινηθούμε μόνοι μας», όπως έχουν κάνει κάποιες άλλες χώρες της Ε.Ε., και να προμηθευτούμε και το Sputnik V, ο γενικός γραμματέας τόνισε πως «θα πρέπει πρώτα να το εγκρίνει ο  Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, όπως έχει κάνει και με τα υπόλοιπα εμβόλια, και κατόπιν θα το εξετάσουμε».

Σχετικά με το φλέγον ζήτημα που προέκυψε με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η χώρα μας είναι σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς και με τους διεθνείς οργανισμούς και τόνισε ότι ο ΕΜΑ συστήνει την συνέχιση των εμβολιασμών. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, συνεχίζουμε κανονικά», σημείωσε.

Εντός του Απριλίου «αγγίζουμε» τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε, επίσης, ότι 830.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων θα φτάσει το 1 εκατομμύριο κοντά στις 25 Μαρτίου, ενώ στο τέλος του μήνα θα είναι στο 1.700.000. Περίπου 1.500.000 εμβολιασμοί υπολογίζεται να γίνουν εντός του Απριλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί όλων των ατόμων που είναι άνω των 60 ετών, καθώς και των ευπαθών με νοσήματα υψηλού κινδύνου.

Ερωτηθείς, τέλος, για το πότε αναμένεται να υπάρξει «τείχος ανοσίας» στη χώρα μας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επισήμανε ότι «ευελπιστούμε πως θα προλάβουμε το καλοκαίρι» για το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς «μέχρι το τέλος του Μαΐου θα έχουμε εμβολιάσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών, κυρίως ευάλωτους και πιο ευπαθείς στη νόσο».

  • Δείτε την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας:

https://youtu.be/88_zVri0ClA

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This