Κλείνουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα για 2 εβδομάδες! Μεγαλώνει η λίστα με τις περιοχές που μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο»

Ανοίγουν με click away το λιανεμπόριο στις 22; Τι εισηγήθηκε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Must Read

Η σταδιακή (έστω) χαλάρωση των μέτρων που έταξε πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση και τελικά πήρε πίσω σε χρόνο εξπρές θα αργήσει να έρθει όπως όλα δείχνουν.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση σε τεταμένο κλίμα μετά τις δηλώσεις της καθηγήτριας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντριας ΜΕΘ Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Αναστασίας Κοτανίδου η οποία σχολίασε ότι η επιτροπή έχει χάσει τον δρόμο και λαμβάνει λανθασμένες αποφάσεις.

Εισήγηση για κλειστά σχολεία – μπαίνουν και άλλες περιφέρειες σε σκληρό lockdown

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να μπουν να κλείσουν όλα τα σχολεία της χώρας για 2 εβδομάδες. Επιπλέον,σε σκληρό lockdown (βαθύ κόκκινο) θα μπουν και άλλες περιφερειακές ενότητες όπως το Κιλκίς, τα Ιωάννινα, η Ευρυτανία, η Κατερίνη, τα Χανιά, η Λέσβος, η Σκιάθος και το Μέτσοβο. Tαυτόχρονα, ανοιχτό έμεινε το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο click away στις 22 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών αλλά τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών, με τους διασωληνωμένους ασθενείς να έχουν αυξηθεί, τα νοσοκομεία αδυνατούν να επωμιστούν μεγαλύτερο βάρος, το πιθανότερο σενάριο είναι να ανακοινωθεί ακόμα μία… παράταση του lockdown. Άλλωστε ακόμα και στο κάλεσμα του Βασίλη Κικίλια σε ιδιώτες να ενισχύσουν το ΕΣΥ με μισθό 2.000 ευρώ, η ανταπόκριση ήταν… απειροελάχιστη.

Τις ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει το απόγευμα της Παρασκευής υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα μέτρα για τις περιοχές στο βαθύ κόκκινο

Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), κλειστή παραμένει η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες περιποίησης. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 19:00 έως τις 05:00 (εκτός από τις περιφέρειες Αθηνών και Θεσσαλονίκης).  Οι ναοί τελούν τις λειτουργίες με κλειστές πόρτες στους πιστούς, ενώ γάμοι και κηδείες πραγματοποιούνται με έως 9 άτομα αυστηρά συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This