Lockdown: Μια «διαφορετική» Καθαρά Δευτέρα – Εξελίξεις στο άνοιγμα καταστημάτων και κομμωτηρίων

Must Read

Διαφορετικά φέτος και τα παραδοσιακά Κούλουμα λόγω της πανδημίας. Όπως συνέβη και με τις υπόλοιπες μεγάλες γιορτές, αργίες, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, έτσι και την Καθαρά Δευτέρα θα την γιορτάσουμε με τους ισχύοντες περιορισμούς του lockdown.

Σήμερα (15/3) τα πάρκα θα παραμείνουν κανονικά ανοιχτά για δραστηριότητες. Το πέταγμα του χαρταετού θα είναι μεν ελεύθερο, αλλά με βάση τους κανόνες που ισχύουν στην καραντίνα και με μετακίνηση έπειτα από αποστολή SMS στο 13033.

Lockdown: Αγωνία για τις μεταλλάξεις και τις μαζικές συγκεντρώσεις

Ρεκόρ συνεχίζει να καταγράφει ο αριθμός των κρουσμάτων. Η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει ασφυκτική, αφού διασωληνωμένοι και νοσηλείες αυξάνονται καθημερινά. Το επόμενο δεκαήμερο είναι κρίσιμο. Κυβέρνηση και Επιτροπή Λοιμωξιολόγων περιμένουν να περάσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ώστε -όπως υποστηρίζουν- να οδηγηθούμε σε καλύτερα επιδημιολογικά συμπεράσματα.

Εξελίξεις: Ανοίγουν καταστήματα και κομμωτήρια;

Μονόδρομος το άνοιγμα καταστημάτων και κομμωτηρίων. Οι επιπτώσεις στην οικονομία και το παρατεταμένο lockdown. Το τελευταίο σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι να ανοίξουν στις 22 Μαρτίου τα καταστήματα, με αυστηρά μέτρα, αλλά και τα κομμωτήρια και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών.

Παγώνη: Πότε θα δούμε μείωση σε νοσηλευόμενους

Την εκτίμηση ότι στο τέλος της εβδομάδας θα δούμε μείωση σε νοσηλευόμενους με κορωνοιό, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη επεσήμανε πως αποτελεί λογικό σενάριο το να διασωληνωθούν, μέσα στις επόμενες μέρες ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και με βάση αυτό συνόψισε πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε άμεση μείωση στον αριθμό των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ. «Η μείωση θα είναι σταδιακή και αργά… μετά από 10 μέρες» είπε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να ξεπεράσουμε και πάλι τον αριθμό των 600 διασωληνωμένων η κα Παγώνη, δήλωσε πως αυτό δεν είναι ούτε πιθανό αλλά ούτε κι απίθανο να συμβεί και εξαρτάται από το πόσοι από τους νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες θα χρειαστούν εν τέλει διασωλήνωση.

Δερμιτζάκης: «Να ανοίξουν εστίαση έξω, λιανεμπόριο και σχολεία»

Για το άνοιγμα δραστηριοτήτων υπό όρους μίλησε στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Ο καθηγητής τόνισε ότι πρέπει να μπούμε σε ένα σύστημα με συγκεκριμένους όρους. «Όχι κλείνουμε τα πάντα, ανοίγουμε τα πάντα.»

Όπως είπε, όντως, αν όλα ήταν ανοιχτά τα κρούσματα θα αυξάνονταν κατά πολύ. «Θα είχαμε πενταπλάσιους αριθμούς. Ο σκοπός όμως δεν είναι να ανοίξουμε έτσι. Ο σκοπός είναι να ανοίξουμε προσεκτικά με τέτοιο τρόπο, ώστε οι δραστηριότητες των πολιτών, οι οποίες ούτως ή άλλως γίνονται τώρα και αυξάνονται τα κρούσματα, να τις διοχετεύσουμε σε πιο συντεταγμένο τρόπο όπου τα μέτρα εφαρμόζονται», επεσήμανε.

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, της εστίασης και των σχολείων ο καθηγητής έδωσε τη δική του πρόταση σχολιάζοντας πως «δεν ανοίγουμε γιατί είμαστε καλά, ανοίγουμε για να γίνουμε καλύτερα».

Ο κ. Δερμιτζάκης προτείνει να ανοίξουν περιορισμένα δραστηριότητες, δηλαδή τα μαγαζιά σε μεγάλες πόλεις με ραντεβού, όχι click away, σε μικρές πόλεις ελεύθερα, η εστίαση μέχρι κάποια ώρα να ανοίξει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και να ανοίξουν όλα τα σχολεία με αυστηρά μέτρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This