Διασωληνωμένοι με φορητό αναπνευστήρα στο Λαϊκό, αλλά η κυβέρνηση στέλνει γιατρούς του ΕΣΥ να στελεχώσουν τον ιδιωτικό τομέα (video)

«Ντροπή να φεύγουν από το δημόσιο νοσοκομείο γιατροί για να στελεχώσουν τον ιδιωτικό τομέα»

Must Read

Την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας και συγκεκριμένα της Αττικής «γονατίζουν», οι αναφορές που βγαίνουν στη δημοσιότητα ότι η Κυβέρνηση στέλνει γιατρούς του ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Αντιδράσεις τις οποίες εξέφρασε πολύ χαρακτηριστικά ο Νίκος Ορφανός, προϊστάμενος στην Κλινική Covid στο Λαϊκό Νοσοκομείο, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν δύο διασωληνωμένοι -μέσης ηλικίας- με φορητό αναπνευστήρα!

«Χρειάζονται μεταφορά άμεσα σε ΜΕΘ για να έχουν μηχανική υποστήριξη. Ένας φορητός αναπνευστήρας δεν παρέχει την ασφάλεια που παρέχει η μηχανική υποστήριξη στις ΜΕΘ. Με ότι αυτό συνεπάγεται» τόνισε ο γιατρός.

Ακόμα, ο κ. Ορφανός, σχολίασε την απόφαση να φύγουν δύο γιατροί από το Λαϊκό για να στελεχώσουν κλινική για να υποδεχθεί ασθενείς covid, ως «απαράδεκτη απόφαση, που μετά από ενέργειές μας ανακλήθηκε. Ντροπή να φεύγουν από το δημόσιο νοσοκομείο γιατροί για να στελεχώσουν τον ιδιωτικό τομέα».

Χαρακτήρισε ακόμα «εφιαλτική την εφημερία που ολοκληρώνεται, καθώς στο νοσοκομείο έγιναν 48 εισαγωγές για covid περιστατικά».

Στην Αττική συνολικά υπάρχουν 95 διασωληνωμένοι που ψάχνουν κρεβάτι ΜΕΘ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας το θέμα είπε ότι «στα νοσοκομεία της Αττικής σήμερα βιώνουμε εικόνες πολέμου, με διασωληνωμένους σε ράντζα και χωρίς ΜΕΘ -εικόνες που έζησε και η βόρεια Ελλάδα» και σημείωσε πως «άμεσα πρέπει να μπει στη μάχη ο ιδιωτικός τομέας, με επίταξη ιδιωτικών κλινικών, να συνταγογραφηθούν μαζικά και δωρεάν τεστ και να ληφθούν μέτρα στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς, που συνιστούν εστίες υπερμετάδοσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This