Βασιλακόπουλος για AstraZeneca: «Η γενική θρόμβωση δεν έχει σχέση με τον εμβολιασμό»

Must Read

Κατηγορηματικός αναφορικά με τον συσχετισμό θρόμβωσης και εμβολιασμού ήταν ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Το ζήτημα που προέκυψε με το ενδεχόμενο παρενεργειών από το εμβόλιο της AstraZenecaτο οποίο αρκετές χώρες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν- δημιουργεί έντονες ανησυχίες στη χώρα μας, καθώς πολλοί έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού και αναμένουν τον εμβολιασμό τους.

«1 στους 1000 κάθε χρόνο παθαίνει θρόμβωση»

«Είναι σαφή τα δεδομένα. Ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχιστεί κανονικά. Οι θρομβώσεις ή η θρομβολογική εμβολή είναι κάτι δυστυχώς πολύ συχνό. 1 στους 1000 κάθε χρόνο παθαίνει θρόμβωση. Έχουμε 850 τέτοια περιστατικά στην Ελλάδα το μήνα. Σε 17 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, η AstraZeneca ανακοίνωσε 37 περιστατικά θρόμβωσης σε όλο τον κόσμο. Είναι πολύ λιγότερα από το αναμενόμενα. Άρα δεν υπάρχει κανένα σήμα κινδύνου» υπογράμμισε ο καθηγητής μιλώντας στο MEGA.

Αναφερόμενος στην Γερμανία, είπε ότι εκεί «είδαν ένα πιο σπάνιο είδος θρόμβωσης στο εγκέφαλο. Αυτό είναι πιο σπάνιο φαινόμενο. Συμβαίνουν 3 – 15 περιστατικά στο εκατομμύριο. Σε 1,6 εκατομμύρια εμβολιασμούς είδαν 7 τέτοια περιστατικά. Άρα είπαν προσωρινά να το σταματήσουν» εξήγησε.

«Θρόμβωση μπορεί να πάθεις πιο εύκολα από κορονοϊό παρά από εμβόλιο»

«Ο κίνδυνος αν πάθω κορονοϊό να πάθω θρόμβωση είναι 20%. Στους 100 που θα πάθουν κορονοϊό, οι 20 θα κάνουν θρόμβωση. Στην Ελλάδα νοσηλεύσαμε περιστατικό με θρόμβωση των φλεβών του εγκεφάλου. Από κορονοϊό, όχι από εμβόλιο» πρόσθεσε.

«Η γενική θρόμβωση είναι άσχετη με τον εμβολιασμό. Άσχετη. Παθαίνουν πολύ συχνά θρόμβωση για διάφορους λόγους ακόμα και αν δεν έχουμε κανένα υποκείμενο νόσημα. Η συχνότητα που αναφέρθηκε θρόμβωση είναι ελάχιστη μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca», ανέφερε με νόημα ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, ερωτήθηκε, αν πίσω από τη γερμανική κίνηση να «παγώσει» τους εμβολιασμούς με AstraZeneca κρύβονται άλλες σκοπιμότητες, όπως ο εμπορικός πόλεμος των χωρών για τα εμβόλια. «H Γερμανία δημιούργησε το μεγάλο πρόβλημα με τον εμβολιασμό με τον AstraZeneca και τον κίνδυνο με των άνω των 65. Ο ΕΜΑ από την αρχή είχε δώσει έγκριση ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν πρώτοι την ιστορία» σημείωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This