Τετάρτη 4/8/2021

Έκτακτο επίδομα 534 ευρώ στους διανομείς του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»

Πολλοί από τους 150 πωλητές της «Σχεδίας» φιλοξενούνται στις δομές φιλοξενίας αστέγων του Δήμου Αθηναίων

Στη χορήγηση έκτακτης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ, για καθέναν από τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 για τους διανομείς του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» προχωρά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με σχετική εξαγγελία του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε από πωλητές της «Σχεδίας» και εκπροσώπους της ΜΚΟ «Διογένης», που εκδίδει το περιοδικό, για όλες τις δράσεις που αναπτύσσει η οργάνωση, με στόχο την υποστήριξη της προσπάθειας των αστέγων να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό, όπου, όπως αναφέρθηκε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τους 150 πωλητές της «Σχεδίας», πολλοί εκ των οποίων φιλοξενούνται στις δομές φιλοξενίας αστέγων του Δήπερί τους 150 πωλητές της «Σχεδίας», πολλοί εκ των οποίων φιλοξενούνται στις δομές φιλοξενίας αστέγων του Δήμου Αθηναίων.μου Αθηναίων.

«Επιδιώκουμε να στηρίξουμε τους ευάλωτους συνανθρώπους μας όσο περισσότερο γίνεται», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και, στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε να εξετάσει, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, τους τρόπους, ώστε να μην αποκλείονται τελείως οι λήπτες επιδομάτων ανεργίας και γενικά προνοιακών επιδομάτων από τη δυνατότητα να συμπληρώνουν νομίμως το εισόδημά τους με ένα ποσό ως εργαζόμενοι, στα πρότυπα των καλών πρακτικών που εφαρμόζονται σε χώρες του εξωτερικού.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αφού πρώτα υπενθύμισε ότι όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Προστασίας έχουν συνδρομή στο περιοδικό «Σχεδία», αναφερόμενη στις πρόσφατες πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση της αστεγίας, ανακοίνωσε:

  • την επέκταση της χορήγησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στους διαμένοντες σε ξενώνες φιλοξενίας αστέγων
  • τη θεσμοθέτηση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία» που στοχεύει στην επανένταξη 800 αστέγων μέσα από την επιδότηση ενοικίου για περίοδο 24 μηνών, την ολική κάλυψη μισθού για περίοδο ενός έτους και την κάλυψη δαπανών για οικοσκευή και άλλων λειτουργικών αναγκών

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ