ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιστρέφει στην… ηλεκτρική καρέκλα του προέδρου ο Δημήτρης Μελάς

Είχε αναλάβει πρόεδρος του οργανισμού και το 2008, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή

Must Read

Σε τηλεοπτικό ριάλιτι έχει αρχίσει να παραπέμπει η… σκυταλοδρομία αλλαγής προσώπων στην κεφαλή του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Ο Δημήτρης Μελάς είναι ο τρίτος άνθρωπος που αναλαμβάνει χρέη προέδρου του οργανισμού τους τελευταίους μήνες, θέση που μόνο άγνωστη δεν του είναι, καθώς είχε διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρός του. Ο διορισμός του έρχεται λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του Φάνη Παππά, ο οποίος δεν κατάφερε να συμπληρώσει ούτε τρεις μήνες στον οργανισμό.

Ο κ. Παππάς είχε διοριστεί τον περασμένο Νοέμβριο από τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Βάρρα. Μια παραίτηση που είχε υποβληθεί στον απόηχο των καταγγελιών για τους λεγόμενους «χρυσαφένιους βοσκότοπους» στην Αγόριανη Φθιώτιδας.

Θυμίζουμε ότι το σκάνδαλο αφορά φερόμενες εικονικές μισθώσεις δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων, με στόχο τη λεηλασία των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Στην υπόθεση είχε εμπλακεί και το όνομα συγγενικού προσώπου του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου και νυν αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, το οποίο προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Παραιτήσεις λόγω του σκανδάλου των βοσκότοπων;

Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κάποιος, δεν μπορεί παρά να συνδέσει το σκάνδαλο των βοσκότοπων με τις παραιτήσεις δύο προέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δύο προέδρων διορισμένων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, γεγονός που σημαίνει ότι προφανώς τύγχαναν της εμπιστοσύνης της, καθώς σε τέτοιες θέσεις ευθύνης τοποθετούνται άνθρωποι που χαίρουν της εκτίμησης των πολιτικών προϊσταμένων τους.

Μένει να δούμε πόσο θα αντέξει ο νέος πρόεδρος Δημήτρης Μελάς, ο οποίος κάθεται στην… ηλεκτρική καρέκλα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού.

Κτηνίατρος στο επάγγελμα, με καταγωγή από τη λακωνική Μάνη και τη Μεσσηνία, ο κ. Μελάς επιστρέφει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το 2007, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, είχε τοποθετηθεί στη θέση του γενικού διευθυντή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον οργανισμό «Δήμητρα» και το 2008 ανέλαβε πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ το 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έχρισε συντονιστή του προγράμματος της ΝΔ για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This