Τρίτη 27/7/2021

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιστρέφει στην… ηλεκτρική καρέκλα του προέδρου ο Δημήτρης Μελάς

Είχε αναλάβει πρόεδρος του οργανισμού και το 2008, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή

Σε τηλεοπτικό ριάλιτι έχει αρχίσει να παραπέμπει η… σκυταλοδρομία αλλαγής προσώπων στην κεφαλή του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Ο Δημήτρης Μελάς είναι ο τρίτος άνθρωπος που αναλαμβάνει χρέη προέδρου του οργανισμού τους τελευταίους μήνες, θέση που μόνο άγνωστη δεν του είναι, καθώς είχε διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρός του. Ο διορισμός του έρχεται λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του Φάνη Παππά, ο οποίος δεν κατάφερε να συμπληρώσει ούτε τρεις μήνες στον οργανισμό.

Ο κ. Παππάς είχε διοριστεί τον περασμένο Νοέμβριο από τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Βάρρα. Μια παραίτηση που είχε υποβληθεί στον απόηχο των καταγγελιών για τους λεγόμενους «χρυσαφένιους βοσκότοπους» στην Αγόριανη Φθιώτιδας.

Θυμίζουμε ότι το σκάνδαλο αφορά φερόμενες εικονικές μισθώσεις δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων, με στόχο τη λεηλασία των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Στην υπόθεση είχε εμπλακεί και το όνομα συγγενικού προσώπου του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου και νυν αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, το οποίο προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Παραιτήσεις λόγω του σκανδάλου των βοσκότοπων;

Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κάποιος, δεν μπορεί παρά να συνδέσει το σκάνδαλο των βοσκότοπων με τις παραιτήσεις δύο προέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δύο προέδρων διορισμένων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, γεγονός που σημαίνει ότι προφανώς τύγχαναν της εμπιστοσύνης της, καθώς σε τέτοιες θέσεις ευθύνης τοποθετούνται άνθρωποι που χαίρουν της εκτίμησης των πολιτικών προϊσταμένων τους.

Μένει να δούμε πόσο θα αντέξει ο νέος πρόεδρος Δημήτρης Μελάς, ο οποίος κάθεται στην… ηλεκτρική καρέκλα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού.

Κτηνίατρος στο επάγγελμα, με καταγωγή από τη λακωνική Μάνη και τη Μεσσηνία, ο κ. Μελάς επιστρέφει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το 2007, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, είχε τοποθετηθεί στη θέση του γενικού διευθυντή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον οργανισμό «Δήμητρα» και το 2008 ανέλαβε πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ το 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έχρισε συντονιστή του προγράμματος της ΝΔ για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ