Κρήτη: Στο εδώλιο μια…προξενήτρα σκέτη απάτη! Η νύφη το’ σκασε και ακόμη αναζητείται

Must Read

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων αναμένεται να καθίσει σήμερα με την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία μια Χανιώτισσα προξενήτρα, αλλά και δυο άνδρες για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία το 2019, έπειτα από πολλαπλές καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία ότι τους εξαπατούσαν.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ, zarpanews.gr, το κατηγορητήριο αναφέρει ότι η τριάδα αυτή, μαζί με μια ακόμα γυναίκα που δεν έχει εντοπιστεί, από το 2013 μέχρι το 2019 είχαν καταφέρει να αποσπάσουν συνολικά 377.250 ευρώ από τα αφελή θύματά τους.

Η Χανιώτισσα βασική κατηγορούμενη φέρεται να είχε ιδρύσει γραφείο εύρεσης εργασίας αλλά και… συντρόφων, στα Χανιά. Καθώς όμως, όποιος χρειάζεται εργασία ή σύντροφο πρέπει να απαντήσει και σε αρκετές ερωτήσεις, οι συνεντεύξεις φαίνεται ότι βοηθούσαν να εντοπιστούν πιθανά θύματα, κοινώς, εκείνοι που έμοιαζαν πιο αφελείς και που έδειχναν πιο… ματσωμένοι. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν τα θύματα. Συγκατηγορούμενοι και δύο Χανιώτες που φέρονται να διαβεβαίωναν τα θύματα για την… φερεγγυότητα και ασφάλεια των συναλλαγών, με τον έναν από τους δύο μάλιστα να έχει αναλάβει τη διεκπεραίωσή τους.  Υπήρχε και τέταρτη κατηγορούμενη που έπαιξε τον ρόλο της νύφης, η οποία όμως δεν έχει εντοπιστεί.

Το παραμύθι στα θύματα

Σύμφωνα με τον κ. Αθανάσιο Παππά, ενός από τα θύματα που μίλησε επώνυμα στο zarpanews.gr, τον Σεπτέμβριο του 2018 ένας φίλος του γνώρισε μια γυναίκα – όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ήταν η βασική κατηγορούμενη – η οποία δήθεν θα εισέπραττε μια ασφάλεια ζωής επειδή έχασε τον σύζυγό της κατά την διάρκεια εγχείρησης στη Γαλλία, αλλά χρειαζόταν να πληρώσει πρώτα κάποια χρωστούμενα για να μπορέσει να λάβει τα χρήματα της ασφάλειας και δεν είχε αρκετά χρήματα. Ο φίλος του κ. Παππά τον έπεισε να βοηθήσει και έτσι αποχωρίστηκε 14.000 ευρώ…

Σε άλλη περίπτωση, 78χρονος Χανιώτης αναζητούσε σύντροφο και στο «γραφείο» του σύστησαν την «νύφη» και τον πληροφόρησαν ότι αυτή θα εισέπραττε 450.000 ευρώ από ασφάλεια ζωής του συζύγου της που πέθανε πρόσφατα στην Αφρική (!) αλλά για να γίνει αυτό, θα έπρεπε πρώτα να βρεθούν 15.000 ευρώ που δήθεν απαιτούσε το Ελληνικό Δημόσιο για να… ξεκλειδώσει τον λογαριασμό. Μάλιστα παρουσίασαν και έγγραφα από ασφαλιστική εταιρία και του ζήτησαν δανεικά.
Ο 78χρονος πείστηκε και κατάφερε να συγκεντρώσει 14.500 ευρώ, τα οποία και παρέδωσε στη Χανιώτισσα. Μετά από αυτό, εκείνη διέκοψε κάθε επαφή μαζί του, ενώ η «νύφη»… το έσκασε στην Αγγλία!

Όταν οι εξαπατημένοι πείστηκαν ότι δεν πρόκειται να δουν χρήματα, ζήτησαν να μάθουν τι γίνεται, αλλά η Χανιώτισσα τους έλεγε ότι πρόκειται για ζήτημα γραφειοκρατίας. Όταν πήγαν στο «γραφείο» για να ζητήσουν πίσω τα λεφτά, ανέλαβαν δράση οι δύο Χανιώτες συγκατηγορούμενοι, οι οποίοι διαβεβαίωναν τα θύματα ότι δεν πρόκειται να χάσουν χρήματα και πως… όλα ήταν αλήθεια, δήλωσε ο κ. Παππάς στο zarpanews.gr. Ένας από τους δύο κατηγορούμενους μάλιστα υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ανάληψης χρέους για να μην απευθυνθούν στις Αρχές.

Δεν ήταν μόνο αυτές οι περιπτώσεις. Οι καταγγελίες ήταν πολλές, με την κορυφαία από αυτές να περιλαμβάνει πώληση διαμερίσματος που όμως ήταν δεσμευμένο από τράπεζα λόγω χρεών. Η Χανιώτισσα όμως κατάφερε να αποσπάσει 27.000 ευρώ από γυναίκα που θα αγόραζε το διαμέρισμα, παρουσιάζοντας ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και λέγοντας ότι θα κάνει τη μεταβίβαση… μετά από έναν μήνα. Άλλες 4.000 πλήρωσε η ανυποψίαστη γυναίκα για να ανοίξει θυρίδα σε τράπεζα με… ράβδους χρυσού που δήθεν θα μοιραζόταν μαζί της η κατηγορούμενη.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ακόμα, πως το μεγαλύτερο ποσό που πλησιάζει τις 300.000 ευρώ, είχε μεταβιβαστεί προς το «γραφείο» από έναν ακόμα Χανιώτη, που όμως δεν κατέθεσε ποτέ για τους λόγους που προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Οι Αρχές όμως τη θεώρησαν εξαιρετικά ύποπτη και έλαβαν καταθέσεις από μέλη της οικογένειάς του.

Όσο για τα «κέρδη» των κατηγορούμενων, φέρονται να τα εξαργύρωναν στέλνοντας εμβάσματα σε τρίτα πρόσωπα, τα οποία στη συνέχεια τούς τα επέστρεφαν σε μετρητά.

Η βασική κατηγορούμενη έχει απασχολήσει τις αρχές για διάφορες υποθέσεις εξαπάτησης και στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This