Πυρά από Σαρηγιάννη: «Κλειστήκαμε μέσα με 1.500 κρούσματα, πώς θα βγούμε έξω με 3.000;»

«Είναι ωραίο να συζητάμε για άνοιγμα αλλά στην ουσία αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο»

Must Read

Κανένα νόημα δεν βλέπει στο σχέδιο της κυβέρνησης για άρση των περιοριστικών μέτρων, ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο ethnos.gr, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι το άνοιγμα της του λιανεμπορίου και η ελάφρυνση των μέτρων πρέπει να πραγματοποιηθούν με αυστηρές προϋποθέσεις που όπως φαίνεται δεν έχουν προβλεφθεί.

«Η επέκταση της τηλεργασίας και η τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα σε καταστήματα και αστική συγκοινωνία θα πρέπει να γίνουν σήμερα. Αν γίνουν σήμερα θα αρχίσει να μειώνεται από σήμερα και η διασπορά του ιού. Η επέκταση της τηλεργασίας μπορεί να οργανωθεί μέσα σε μόλις πέντε ημέρες, ενώ η τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα δε χρειάζεται περισσότερο από μία εβδομάδα ακόμα και σ ένα εμπορικό κέντρο», δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης.

Αυξάνονται κι άλλο τα κρούσματα

Σύμφωνα με τον καθηγητή, του ΑΠΘ αναμένεται νέα αύξηση κρουσμάτων: «Γι΄ αυτό λέω ότι στη φάση αυτή, που υπάρχει ήδη πολύ μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, οποιαδήποτε συζήτηση περί ανοίγματος, με τους ίδιους όρους, είναι μία λάθος συζήτηση. Είναι ωραίο να το συζητάμε, αλλά στην ουσία αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο. Το συζητάμε για να το συζητάμε. Πώς είναι δυνατό να πω σε ένα φοιτητή μου, κάτσε στο σπίτι σου με 1.500 κρούσματα ημερησίως και με 3.000 κρούσματα την ημέρα βγες από το σπίτι σου και πήγαινε να φας ένα σουβλάκι; Είναι μεγάλο λάθος αυτό και είναι λάθος και για την κυβέρνηση», σχολίασε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This