Δευτέρα 26/7/2021

Η Ελλάδα αναγνωρίζει το Sputnik V: Οι Ρώσοι θα μπορούν να έρχονται κανονικά από τις 14 Μαΐου

Συνέντευξη του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο RIA Novosti

«Η Ελλάδα αναγνωρίζει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V ως ισοδύναμο με άλλα ευρωπαϊκά εμβόλια», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξη στο RIA Novosti και πρόσθεσε ότι οι πολίτες της Ρωσίας θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα από τις 14 Μαΐου.

Επεσήμανε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός για τους τουρίστες, αλλά θα μπορούσε να τους… σώσει από μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών.

«Προκειμένου να εισέλθει στην Ελλάδα από τη Ρωσία, κάποιος πρέπει είτε να εμβολιαστεί, είτε να έχει αρνητικό τεστ κορωνοϊού, ή να έχει αντισώματα. Δεν είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί, αλλά τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δεν θα χρειάζονται αρνητικό τεστ και δεν θα υποβληθούν σε τυχαίους ελέγχους», εξήγησε ο Έλληνας υπουργός.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η ρωσική εταιρεία που παράγει το εμβόλιο έχει υποβάλει αίτημα εγγραφής στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), έτσι ώστε οι πολίτες της ΕΕ να μπορούν επίσης να εμβολιαστούν με το Sputnik V.

«Ωστόσο, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι θα χρησιμοποιηθεί ως αναγνωρισμένο εμβόλιο, η χώρα μας έχει αποφασίσει ότι, για εμάς, το Sputnik V είναι ίσο με τα ευρωπαϊκά εμβόλια για τα ταξίδια, έτσι ώστε οι τουρίστες να μπορούν να εισέλθουν στη χώρα μας χωρίς να χρειάζεται τεστ κάθε φορά που έρχονται», τόνισε ο κ.Θεοχάρης.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που εκδίδεται στη Ρωσία, θα πρέπει να εκδοθεί στα αγγλικά και οι τουρίστες θα πρέπει να συμμορφώνονται με όλα τα ενεργά υγειονομικά μέτρα στην Ελλάδα. «Ό,τι ισχύει για τους Έλληνες ισχύει και για ξένους τουρίστες που διαμένουν στη χώρα μας», κατέληξε ο Υπουργός.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες πληροφορίες, αυτή η πρακτική θα μπορούσε ίσως να χρησιμεύσει ως κατευθυντήρια γραμμή στην στρατηγική της Ελλάδας για το άνοιγμα των συνόρων και για τουρίστες από τη Σερβία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ