Παρασκευή 14/5/2021

Υποχρεωτικό γίνεται το rapid test σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς!

Δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί

Υποχρεωτική καθίσταται η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό, των Μονάδων Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου:

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό – ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό – των Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ., που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Η απόφαση ελήφθη προφανώς μετά τη γνωστοποίηση από τον Παύλο Σαρώφ, διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας στο νοσοκομείο «Μεταξά» (που μετρά 24 κρούσματα κορωνοϊού) ότι μόνο το 55% των εργαζομένων στο νοσοκομείο έχει εμβολιαστεί.

Πρόσθεσε πως πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Από την πλευρά του ο Θωμάς Κατσικάρος, πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου «Μεταξά» στον  Πειραιά, είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «έχουν αυξηθεί τα κρούσματα και πάνε προς τα 30, σε όλες τις ειδικότητες και έχουμε και 12 ασθενείς», επισημαίνοντας ότι αναμένονται και άλλα αποτελέσματα.

«Η διασπορα ξεκίνησε από συνοδούς ασθενών και ασθενείς. Έγινε χειρουργείο σε ασθενή με τεστ αρνητικό. Στη πορεία βγήκε θετικός και δυο νοσηλεύτριες μετά τον έλεγχο βγήκαν θετικές ενώ ήταν εμβολιασμένες», τόνισε ακόμα και διευκρίνισε αναφερόμενος στους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί και το αν ευθύνονται για τη διασπορά: «Υπάρχει μια πιθανότητα, όπως υπάρχει μια πιθανότητα αυτοί που εμβολιάστηκαν να χαλαρώνουν τα μέτρα. Από τα κρούσματα που έχουμε οι 11 είναι εμβολιασμένοι και με τη δεύτερη δόση και είναι ασυμπτωματικοί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ