Δάκρυσαν και οι πέτρες στην Κρήτη με το μοιρολόι για τον μικρό Ζαχαρία (video)

Σκηνές από αρχαία τραγωδία στη Λιγόρτυρο του Ηρακλείου

Must Read

Σείεται ολόκληρη η Κρήτη από τον θρήνο για τον μικρό Ζαχαρία που δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και έκλεισε τα ματάκια του πριν καλά καλά προλάβει να γνωρίσει αυτόν τον κόσμο. Ο μικρούλης που απέκτησε ξανά σφυγμό μετά την πτώση του στο βαρέλι με ασβεστόνερο, έφυγε τελικά τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στη Λιγόρτυρο του Ηρακλείου, οι εικόνες είναι σπαρακτικές, με την οικογένεια και τους κατοίκους της περιοχής να θρηνούν το αγγελούδι που «έσβησε» στο ΠΑΓΝΗ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθεις των γιατρών.

Τραγική φιγούρα η γιαγιά του παιδιού που μπαίνοντας στο σπίτι είδε το κηδειόσημο του μικρού παιδιού και ξέσπασε μοιρολογώντας. «Αχ είναι το σπίτι του παππού του και το τοιχοκολήσανε καλέ μου.. Στο στύλο του σπιτιού το παιδί μου είναι η ζωή μου…Και δεν θα ξανάρθει ο καλός μου…Με τίποτε, με τίποτε το φως μου…» λέει η χαροκαμένη γυναίκα.

Η κηδεία του δίχρονου παιδιού που του δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας με αεροβάφτιση, όταν οι γιατροί ενημέρωσαν χθες το απόγευμα ότι η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 το μεσημέρι.

Λίγες ώρες πριν πουν το τελευταίο αντίο στον μικρό, η οικογένεια βάφτισε την μικρή του αδερφή σύμφωνα με την τοπική παράδοση που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει για την ζωή κάποιο άλλο. Η μικρούλα ονομάστηκε Νεκταρία. Μιλώντας στο cretapost ο ιερεας που τέλεσε τη βάπτιση δήλωσε: «Είμαι συγκλονισμένος, προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου, είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό για όλους μας. Βιώνουμε μία τραγική κατάσταση με απόλυτο σεβασμό και σιωπή, η οποία πολλές φορές είναι εκκωφαντική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This