Πέμπτη 5/8/2021

Παραδέχτηκαν την αποτυχημένη απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακα

Δημιούργησε μεγαλύτερη συμφόρηση και κόπωση παραδέχτηκε η Πελώνη

Τη στιγμή που η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό», κυβέρνηση παίρνει πίσω το «άνοιγμα» και μετά από τα τελευταία «έξυπνα» μέτρα που μόνο έξυπνα δεν αποδείχτηκαν τελικά, πλέον κάνει λόγο για προσαρμογές.

«Δεν χρειάζεται να το κρύψουμε. Όλοι έχουμε κουραστεί από τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο είναι αυτονόητο ότι με την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, δεν συζητάμε για άνοιγμα», επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6. «Μιλάμε άρα για στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου να διευκολυνθεί η εφαρμογή των μέτρων. Προφανώς, θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε προσαρμογές για να διορθωθούν επιμέρους μέτρα, που ενδεχομένως να μην λειτούργησαν. Όπως για παράδειγμα η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 7 το απόγευμα που δημιούργησε ενδεχομένως μεγαλύτερη συμφόρηση και κόπωση στους πολίτες» δήλωσε και στη συνέχεια τόνισε ότι οι πολίτες είναι προτιμότερο να βγαίνουν έξω…. τώρα που έφτιαξε ο καιρός!

«Να βγαίνει έξω ο κόσμος»

«Λέμε για διορθώσεις, διότι θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει και αλλάζει ο καιρός. Είναι ένα πλεονέκτημα αυτό, το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Θα μπορούσαν να γίνουν προσαρμογές, δεδομένου ότι φτιάχνει ο καιρός, και είναι προτιμότερο να είναι οι πολίτες σε ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους, παρά να πηγαίνουν, για παράδειγμα, παρανόμως σε σπίτια. Το βασικό ζητούμενο είναι η καλύτερη εφαρμογή των μέτρων. Να στοχεύσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, η οποία ταυτόχρονα θα δώσει και μια εκτόνωση» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, προκαλούν σύγχυση στους λοιμωξιολόγους οι οποίοι είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα. Την ίδια στιγμή, το Μαξίμου «πιέζει» για χαλάρωση αφού σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έχει αγχωθεί με την αντίδραση του λαού που στρέφεται εναντίον του μετά από έναν χρόνο εξαντλητικού και αναποτελεσματικού lockdown. 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ