Αίτημα της τροχαίας για τοποθέτηση φαναριού στο σημείο που «χάθηκε» ο Ιάσονας έξω από τη Βουλή

Ζητείται επιπλέον και η διαμόρφωση της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας

Must Read

Όπως ενημέρωσε η Περιφέρεια Αττικής, η Τροχαία με αίτημά της ζητά την τοποθέτηση φαναριού έξω από τη Βουλή, στο σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα.

Επιπλέον, ζητείται και η διαμόρφωση της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας έτσι ώστε να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που θα κατευθύνονται στην είσοδο της Βουλής.

«Η Τροχαία Αττικής με κατεπείγον έγγραφο προς την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εισηγείται την εγκατάσταση αριστερόστροφου φωτεινού σηματοδότη στο κατερχόμενο ρεύμα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, με παράλληλη διαμόρφωση τμήματος της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, προκειμένου αυτή να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα οχήματα, τα οποία προτίθεται να στρίψουν αριστερά προς την είσοδο της Βουλής», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το σχετικό έγγραφο εστάλη από την Τροχαία την Πέμπτη (18 Μαρτίου), στη Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής καθώς και στην αρμόδια Διεύθυνση Οδικών Υποδομών, του υπ. Υποδομών και Μεταφορών.

«Κατόπιν αυτού η Περιφέρεια θα διενεργήσει σχετική αυτοψία και στη συνέχεια θα συνταχθεί κυκλοφοριακή μελέτη αλλά και μελέτη φωτεινής σηματοδότησης οι οποίες αφού εγκριθούν , θα δοθούν προς υλοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Για το ζήτημα αυτό ο Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι «επί διοικήσεώς μας, πρώτη φορά μας υποβάλλεται σχετικό αίτημα από την Τροχαία Αττικής. Είμαστε πρόθυμοι να συνδράμουμε στην καλύτερη προάσπιση της οδικής ασφάλειας, όπου κρίνεται αναγκαίο»

Τέλος όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας «ανάλογο αίτημα είχε υποβληθεί το 2012 από τη Βουλή προς την τότε αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών, ωστόσο απορρίφθηκε από το υπουργείο, καθώς δεν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη της Τροχαίας. Η σχετική απόφαση είχε κοινοποιηθεί και στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να είναι ενήμερη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This