Κυριακή 25/7/2021

Η Ελλάδα μεγαλύτερη πηγή εισαγωγής του κορωνοϊού στη Βρετανία!

Η Ελλάδα ήταν η χώρα από την οποία «εισήχθησαν» οι περισσότερες λοιμώξεις Covid-19 στη Βρετανία από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020

Να υπογραμμίσει με τον πιο εμφατικό τρόπο το μπάχαλο που προκάλεσε πέρσι το καλοκαίρι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με τον τρόπο που άνοιξε τον τουρισμό έρχεται μια βρετανική μελέτη, η οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα ήταν η μεγαλύτερη πηγή εισαγωγής κορωνοϊού στη Βρετανία, πριν από το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας στο Νησί.

Συγκεκριμένα, η έρευνα από την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας και την Κοινοπραξία Γονιδιωματικής Ανάλυσης COVID-19 υποδεικνύει ότι οι τουρίστες που επέστρεφαν από χώρες οι οποίες δεν υπάγονταν στην «κόκκινη λίστα» με υποχρέωση καραντίνας κατά την άφιξη, όπως ήταν η Ελλάδα, ήταν πέντε φορές πιο πιθανό να μεταδώσουν τον ιό.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η Ελλάδα ήταν η χώρα από την οποία «εισήχθησαν» οι περισσότερες λοιμώξεις Covid-19 στη Βρετανία από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020 με το 21% των εισαγόμενων κρουσμάτων εκείνης της περιόδου, ενώ στη λίστα ακολουθεί η Κροατία, απ’ όπου προέκυψε το 16% των εισαγόμενων λοιμώξεων, και η Ισπανία με το 14%.

Ένας εκ των συντακτών της έρευνας, ο καθηγητής Ντινές Αγκαργουάλ από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, σχολίασε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έκαναν «σημαντική διαφορά», καθώς οι αφίξεις από το εξωτερικό που δεν έμπαιναν σε απομόνωση ήταν πέντε φορές πιο πιθανό να διασπείρουν τον ιό.

Ο καθηγητής Μοριακής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ Σάιμον Κλαρκ πρόσθεσε: «Η αποτυχία να περιορίσουμε τα ταξίδια από και προς την Ελλάδα φαίνεται ότι οδήγησε στην αχρείαστη εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων του ιού».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ