Λινού: «Μελέτη έδειξε ότι τα rapid tests δεν εντοπίζουν τους ασυμπτωματικούς» (video)

«Με το αυτοκίνητό σου δεν κολλάς κανένα, θα έπρεπε να επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο»

Must Read

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας, εξέφρασε την ανησυχία της για τα self rapid test που προανήγγειλε η κυβέρνηση, ενώ σε ότι αφορά την ελάφρυνση των μέτρων, τόνισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να βγει ο κόσμος σε εξωτερικό χώρο και εξέφρασε τη διαφωνία της με την διατήρηση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Για τα self τεστ που θα μπορούν οι πολίτες να προμηθεύονται από τα φαρμακεία, η κ.Λινού ανέφερε στο OPEN: «Έχουν κριθεί πολλές φορές σαν μη αξιόπιστα. Δεν ξέρω ποια θα έχουμε. Αμερικανική μελέτη έδειξε ότι τα rapid tests δεν εντοπίζουν τους ασυμπτωματικούς. Οδηγούν σε εσφαλμένα αποτελέσματα στους μη συμπτωματικούς. Και το θέμα είναι ότι με αυτά δεν θα ξέρουμε την ιχνηλάτηση. Η ιχνηλάτηση στην Ελλάδα είναι οικτρή. Αφού σιγουρευτούμε ότι θα πιάνουν ασυμπτωματικούς, θα πρέπει να οργανωθεί η ιχνηλάτηση».

Για τη διατήρηση της απαγόρευσης της διαδημοτικής μετακίνησης, η Αθηνά Λινού τόνισε ότι «το μέτρο αυτό δεν θα έχει αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, γιατί ποιος μπορεί να πάει στην Ακρόπολη με τα πόδια. Είναι δώρον άδωρον. Με το αυτοκίνητό σου δεν κολλάς κανένα, θα έπρεπε να επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Όλοι λένε ότι ο ανοιχτός χώρος είναι σωτήριος. Η κατάσταση θα αποκλιμακωθεί αν το κάνουμε εύκολο να βγουν στο ύπαιθρο και οι άνθρωποι των υποβαθμισμένων περιοχών και αν αυξηθεί ο ρυθμός του εμβολιασμού», ενώ στάθηκε και σε αυτά που ανοίγουν:

«Οι οικονομικές δραστηριότητες που άνοιξαν, δηλαδή η λειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, δεν βοηθά στον περιορισμό της διασποράς. Καλύτερα να δώσουμε επιδότηση, παρά να πάρουμε το ρίσκο για την υγεία των εργαζομένων. Αποστάσεις, κλειστοί χώροι και ο μεγάλος συνωστισμός είναι εκείνα που πρέπει να προσέξουμε. Ας δώσουμε επαρκείς επιδοτήσεις ώστε οι άνθρωποι να μη χρειάζεται να πηγαίνουν κρυφά από σπίτι σε σπίτι. Η απόσταση δεν μπορεί να τηρηθεί στα κομμωτήρια και στην περιποίηση νυχιών. Ας τους βάλουμε σε προτεραιότητα εμβολιασμού, είναι ένα επιβαρυμένο επάγγελμα, δεν είναι χαμηλού κινδύνου».

Με τη σειρά της και η Ελληνική Λύση αναφέρθηκε στο θέμα των  self τεστ, με επίθεση στην κυβέρνηση: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ προειδοποιεί ότι η διενέργεια rapid tests από τους πολίτες απουσία εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού, ενέχει τον κίνδυνο ψευδών αποτελεσμάτων, λόγω άγνοιας τόσο για την ορθή λήψη δείγματος όσο και την ορθή επεξεργασία. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είχε εισηγηθεί την διενέργεια μαζικών, δωρεάν τεστ αυστηρά με παρουσία ειδικών, από την έναρξη της πανδημίας. Η κυβέρνηση μας αντέγραψε με καθυστέρηση ενός έτους, αλλά (πάλι) ελλιπώς. Αποδεικνύοντας πάλι ότι είναι μία ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This