Πεθαίνοντας στους διαδρόμους από την… «έξυπνη» στρατηγική

Η θλιβερή κατάρρευση του ΕΣΥ σμπαραλιάζει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας

Must Read

Η Ελλάδα πεθαίνει στους διαδρόμους των νοσοκομείων, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικό Σύστημα Υγείας λιποθυμούν από την εξάντληση και η κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσο στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, για να διαψεύσει την πραγματικότητα και να κάνει προπαγάνδα και μικροπολιτική, ως κοινός πολιτικάντης άλλων δεκαετιών, σε live μετάδοση.

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «κυριακάτικη δημοκρατία», με τους διαδρόμους του «Ευαγγελισμού» να έχουν μετατραπεί σε θαλάμους νοσηλείας, και οι τραγικές επικλήσεις των γιατρών για βοήθεια κάνουν θρύψαλα τη φθηνή προπαγάνδα και τη συνεχιζόμενη επικοινωνιακή και μόνο διαχείριση της πανδημίας.

Με… σκέρτσο

Την ώρα που εκατομμύρια Ελληνες συντονίστηκαν την Παρασκευή στους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να μάθουν τι τους επιφυλάσσει το επόμενο διάστημα, ο Άκης Σκέρτσος και αυτοί που τον εμφάνισαν στους τηλεοπτικούς δέκτες αποφάσισαν να αυτοδοξαστούν. Σεβασμός πρέπει στους πολίτες αυτής της χώρας, που δοκιμάζονται αυτούς τους τελευταίους μήνες, που θρηνούν αγαπημένους τους και που ακούνε υπουργούς και πολιτικάντηδες να λένε ότι τα έκαναν όλα τέλεια και ότι για την αποτυχία τους φταίνε για μια ακόμη φορά οι πολίτες και η αντιπολίτευση.

Στο ερώτημα «πώς γίνεται να έχουμε αύξηση κρουσμάτων ενώ βρισκόμαστε σε lockdown; Μήπως τα μέτρα δεν δουλεύουν; Μήπως πρέπει να τα αποσύρουμε;», η απάντηση είναι ότι «τα μέτρα δουλεύουν, αλλά υπάρχουν νέες μεταλλάξεις, υπάρχει η δικαιολογημένη κόπωση όλων μας, υπάρχει αυξημένη κινητικότητα σε σχέση με το πρώτο lockdown και οδηγεί σε μη τήρηση των κανόνων, σε αύξηση των συναθροίσεων σε σπίτια και, δυστυχώς, σε πορείες διαμαρτυρίας. Το τελευταίο δίμηνο έχουν αυξηθεί δραματικά: έχουν πραγματοποιηθεί 632 πορείες διαμαρτυρίας στην επικράτεια, περίπου 12 την ημέρα».

Οι πολίτες κουράστηκαν, μας ενημέρωσε ο κ Σκέρτσος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης-παρωδία, και για αυτό θα υπάρξουν κινήσεις αποσυμπίεσης.

Ως άλλος… Τραμπ

Δεν μας ενημέρωσε, όμως, ο κ. Σκέρτσος γιατί η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει σπάσει σε χίλια κομμάτια, ο ένας κατηγορεί τον άλλον και όλοι μαζί τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρωθυπουργό, που τους ακύρωσε (ως άλλος Ντόναλντ Τραμπ που απαξίωσε τον Φάουτσι) με τη συνέντευξή του στο CNN. Δεν μας έδειξε σε σκιτσάκια ο κ Σκέρτσος, παρά το
γεγονός ότι για μια ακόμη φορά μάς ανακοίνωσε την αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, γιατί έξω από τις Εντατικές νοσηλεύονται διασωληνωμένοι περισσότεροι από 100 άνθρωποι, περιμένοντας να βρουν κρεβάτι ΜΕΘ. Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η «λαϊκή απογευματινή προπαγάνδα», στο Κρατικό της Νίκαιας, νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ 10 ασθενείς με Covid-19 και στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, στους διαδρόμους και σε απλές κλίνες, ήταν 14. Την ίδια ώρα της παραδοχής ως ανόητων των «έξυπνων μέτρων» που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, με δραματικούς τόνους, πριν από λίγες ημέρες.

Αγνοούνται οι κλίνες

Το μόνο που έχει καταφέρει η κυβέρνηση είναι να επικρατεί η οσμή της αποτυχίας, αυτής της μυρωδιάς της άνοιξης που μπήκε σήμερα, γιατί, όπως μας ενημερώνουν οι γιατροί, οι περισσότερες κλινικές των νοσοκομείων της Αττικής μετατρέπονται σε αποκλειστικής νοσηλείας για Covid-19, όπως η 3η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», που έχει 45 κρεβάτια νοσηλείας. Οπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, «αγνοούνται» και τα κρεβάτια που έχει δώσει ο ιδιωτικός τομέας και έχουν ανακοινώσει με τυμπανοκρουσίες ο υπουργός Υγείας και οι υφιστάμενοί του.

Η φωτογραφία, που απεικονίζει την κατάσταση που προσπαθεί να κρύψει η πανικόβλητη κυβέρνηση, είναι αυτή που έστειλε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» νοσηλευόμενη στον «Ευαγγελισμό». Το μεσημέρι της Πέμπτης στον 5ο όροφο του νοσοκομείου, η εικόνα  στα δωμάτια και τους διαδρόμους έμοιαζε δυστυχώς με νοσοκομείο εκστρατείας. Η Γ΄Παθολογική Κλινική φιλοξενεί ασθενείς χωρίς κορωνοϊό, όπου κυριολεκτικά ο ένας είναι πάνω στον άλλον. Οχι μόνο σε δωμάτια με έξι κλίνες, όπου έχουν τοποθετηθεί επιπλέον δύο ράντζα, αλλά, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, τουλάχιστον οκτώ ράντζα είναι τοποθετημένα κατά μήκος του διαδρόμου!

Επιπλέον, τρία ράντζα είναι τοποθετημένα εκτός της Γ΄Παθολογικής, μπροστά στα ασανσέρ, και ελάχιστα μέτρα από την είσοδο της Δ΄Παθολογικής Κλινικής που φιλοξενεί ασθενείς με Covid-19.

Η μοναδική δικλίδα ασφαλείας είναι η ασπροκόκκινη κορδέλα που υποτίθεται ότι προειδοποιεί ότι πίσω από αυτή την πόρτα νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This