Σάββατο 31/7/2021

Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών: Αυτό είναι το φύλλο πορείας για τους 206

Η άρνηση παραλαβής και η παράλειψη εκτέλεσης τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών

Ξεκίνησε, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, η παράδοση των φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών στους ιδιώτες γιατρούς στην Αττική.

Τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν από το υπουργείο Υγείας στη ΓΑΔΑ το πρωί της Δευτέρας και από εκεί διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα, για να ξεκινήσει η παράδοσή τους. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, αυτά θα παραδοθούν σε 206 ιδιώτες γιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς) στην Αττική και ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Ά 47), η άρνηση παραλαβής και η παράλειψη εκτέλεσης των ως άνω υποχρεώσεων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

Σαφές μήνυμα προς του γιατρούς που δεν θα συναινέσουν στην επιστράτευση έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι σε διαφορετική περίπτωση ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο και το Σύνταγμα της χώρας. Υπενθύμισε, δε, ότι μόλις 61 γιατροί «άκουσαν» την πρόσκληση της κυβέρνησης και γι’ αυτό αποφασίστηκε η επίταξη των ιδιωτών γιατρών.

  • Δείτε το φύλλο πορείας για την επιστράτευση των γιατρών:

fyllo poreias

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ