Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του 38χρονου που τον δάγκωσε η κόμπρα του

Παρουσίασε πρόβλημα στον πνεύμονα

Must Read

Δεν είναι ευχάριστα τα νέα για την πορεία της υγείας του 30χρονου Κύπριου ψυχολόγου που δαγκώθηκε από ινδική κόμπρα, την οποία είχε ως κατοικίδιο μέσα στο διαμέρισμά του, στου Ζωγράφου.

Αν και η κατάστασή του παραμένει σταθερή, προβληματίζει ιδιαίτερα τους θεράποντες γιατρούς του στον «Αγιο Σάββα» το γεγονός ότι παρουσίασε πρόβλημα στον πνεύμονα.
Η ομάδα των γιατρών που παρακολουθεί τον 30χρονο, με επικεφαλής τη διευθύντρια της ΜΕΘ Γεωργία Κριμπένη, εκτιμά ότι πιθανότατα ο ασθενής έχει αναπτύξει σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας. «Ο ασθενής βρίσκεται σε καταστολή, οι γιατροί τον έχουν ξυπνήσει δυο τρεις φορές, όμως τώρα ούτε καν το δοκιμάζουν, διότι λαμβάνει υψηλό μείγμα οξυγόνου, το οποίο χορηγείται με ειδικό τρόπο, κατόπιν οδηγιών από γερμανικά κέντρα που ειδικεύονται σε παρόμοια περιστατικά» τονίζει ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Θεόδωρος Κόρμας.

Ο 30χρονος αντιμετώπιζε αρχικά πρόβλημα από τη νευροτοξικότητα του δηλητηρίου, το οποίο παρέλυσε τους μυς του και προκάλεσε δυσχέρεια στην αναπνοή. Γι’ αυτό οι εντατικολόγοι του «Αγίου Σάββα» αναγκάστηκαν να του δώσουν οξυγόνο με αναπνευστήρα νέας τεχνολογίας, ο οποίος χορηγεί τη σωστή ποσότητα μείγματος αέρα, με την κατάλληλη πίεση και συχνότητα, όπως ορίζουν οι οδηγίες που έλαβαν από τους συναδέλφους τους στα δύο κλινικά κέντρα του Βερολίνου και του Ανόβερου.

Το αντίδοτο

Να σημειωθεί ότι η χορήγηση του αντιδότου στον 30χρονο ψυχολόγο ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο. Αρχικά οι γιατροί του χορήγησαν δόσεις ανά μισή ώρα και μετά ανά εξάωρο, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα σε ένα 24ωρο.

Η χορήγηση του αντιδότου μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του ασθενούς και μάλιστα τα τελευταία 20 χρόνια είχαν πεθάνει αρκετοί στην Ελλάδα από το αντίδοτο και όχι από το δηλητήριο που διοχετεύτηκε στον οργανισμό τους από το δάγκωμα του φιδιού. Επιπλέον, το δηλητήριο από το δάγκωμα της κόμπρας ενδέχεται να προκαλέσει μόνιμα νευρολογικά προβλήματα στον ασθενή, ακόμη κι αν αναρρώσει πλήρως.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This