Εγκληματική αδιαφορία για το συνεχιζόμενο δράμα του Δρομοκαΐτειου, με τους ασθενείς «β’ διαλογής»

Αν και δεν διαθέτει κατάλληλο προσωπικό και υποδομές, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε άτυπη κλινική Covid

Must Read

Παγκόσμια… πρωτιά φαίνεται να διεκδικεί το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο», καθώς έχει μετατραπεί άτυπα σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, χωρίς κανένας από το προσωπικό να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος!

Λες και δεν έφτανε αυτό, οι συνολικά 37 τρόφιμοι του νοσοκομείου που είναι θετικοί στην Covid-19, εκ των οποίων έξι επιβεβαιώθηκαν χθες Δευτέρα, νοσηλεύονται στην ίδια κλινική με άτομα που δεν… νοσούν, με αποτέλεσμα να είναι άμεσος ο κίνδυνος να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η διασπορά, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. 

Διαβάστε ακόμα: Εισαγγελική παρέμβαση για τη μεγάλη διασπορά της Covid-19 στο Δρομοκαΐτειο απαιτεί η ΠΟΕΔΗΝ

«Τα νοσοκομεία αναφοράς δεν δέχονται τους ασθενείς λόγω κορεσμού, με αποτέλεσμα να τους έχουμε εδώ χωρίς να πληρoίται καμιά απολύτως προϋπόθεση. Έχουμε ήδη έναν νεκρό από κορωνοϊό στο Δρομοκαΐτειο. Μήπως για την Πολιτεία πρόκειται για ασθενείς β’ διαλογής; Μήπως η εγκληματική αυτή αδιαφορία σχετίζεται με το στίγμα της ψυχιατρικής νόσου που κουβαλούν άθελά τους αυτοί οι άνθρωποι;», διερωτάται μέσω της «δημοκρατίας» ένας από τους ειδικευόμενους ψυχιάτρους του νοσοκομείου, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Χθες, εκτός από τα έξι νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των ασθενών, βρέθηκαν θετικοί και δύο νοσηλευτές, γεγονός που καταδεικνύει πως η διασπορά του ιού στο νοσοκομείο έχει πλέον βγει εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με τον ειδικευόμενο ψυχίατρο, δεν είναι μόνο η υποστελέχωση το πρόβλημα που καθιστά εγκληματική τη διαχείριση της πανδημίας στο Δρομοκαΐτειο, αλλά εξίσου καθοριστική για την υγεία των ασθενών είναι και η έλλειψη βασικών εργαλείων, όπως για παράδειγμα το μηχάνημα αερίων για να ελέγχεται η λειτουργία των πνευμόνων.

«Διαπράττεται ένα έγκλημα και μας ζητούν να συναινέσουμε»

«Επιπλέον τα εργαστήριά μας λειτουργούν ως τις 14.00, την ώρα που στα υπόλοιπα νοσοκομεία είναι ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει εικοσιτετράωρη παρακολούθηση των ασθενών με Covid-19 από πνευμονολόγο ή νευρολόγο. Στις εφημερίες δεν διεξάγονται μοριακά τεστ σε όλους τους ασθενείς, καθώς μας ζητούν να κάνουμε οικονομία! Με τα προ πανδημίας κονδύλια, που ήταν ήδη μειωμένα, απαιτούν να λειτουργήσει ένα καθαρά ψυχιατρικό νοσοκομείο ως κλινική κορωνοϊού. Διαπράττεται ένα έγκλημα και μας ζητούν να συναινέσουμε!», καταγγέλλει.

Ακόμη ένα ζήτημα που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο του προσωπικού και επιτακτική την ανάγκη «οχύρωσής» του είναι πως έχει να κάνει με ψυχικά πάσχοντες, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε οξεία φάση. «Ένας ψυχιατρικός ασθενής δεν θα κάτσει στο κρεβάτι του, δεν θα βάλει τη μάσκα του, δεν θα πλύνει τα χέρια του και θα ανταλλάξει πράγματα με τους υπόλοιπους ασθενείς, οπότε ο κίνδυνος διασποράς γίνεται ακόμη μεγαλύτερος», επισημαίνει ο ειδικευόμενος γιατρός και προσθέτει: «Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε σε έναν διεγερτικό ασθενή ότι δεν πρέπει να πάει στο διπλανό δωμάτιο που νοσηλεύονται περιστατικά κορωνοϊού. Σας εγγυώμαι πως κανένας άνθρωπος δεν θα ήθελε να δει κάποιον δικό του να νοσηλεύεται κάτω από τόσο αναξιοπρεπείς συνθήκες εδώ».

Όμως, τα προβλήματα για τους εργαζομένους στο Δρομοκαΐτειο, αλλά και για τους ασθενείς, δεν φαίνεται να σταματούν εδώ. Κι αυτό διότι, όπως καταγγέλλει το προσωπικό, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, γιατροί και νοσηλευτές αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτούν τα απαιτούμενα μέσα ατομικής προστασίας! «Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν μάσκες έναν χρόνο μετά; Δεν είναι μόνο οι ασθενείς εκείνοι στους οποίους δεν παρέχονται ούτε τα βασικά στο νοσοκομείο μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις τριτοκοσμικές», αποκαλύπτουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This