Στη «μάχη» της πανδημίας: «Παρουσιάζονται» στα νοσοκομεία οι 206 γιατροί μετά την επίταξη των υπηρεσιών τους

Παγώνη: «Επίταξη εδώ και τώρα κι άλλων ιδιωτικών κλινικών»

Must Read

Από νωρίς σήμερα (23/3) το πρωί προσέρχονται οι 206 γιατροί στα 8 νοσοκομεία της Αττικής, αφού χθες Δευτέρα (22/3) ξεκίνησε η παράδοση των φύλλων επίταξης μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσει το ΕΣΥ.

Γενικοί γιατροί, παθολόγοι και πνευμονολόγοι είναι οι ειδικότητες τις οποίες έχουν κυρίως ανάγκη τα δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει «ξεφύγει» από τα όριά του, και η παρουσία επιπλέον εξειδικευμένου προσωπικού είναι επιβεβλημένη.

Παρά το γεγονός ότι, η κυβέρνηση γνώριζε την κατάσταση στο ΕΣΥ από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας, καθυστέρησε έναν ολόκληρο χρόνο να πάρει την απόφαση της επίταξης των ιατρικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε λάβει γρηγορότερα πιο στοχευμένες αποφάσεις να είχαμε γλιτώσει περισσότερες ζωές και η κατάσταση στα νοσοκομεία να ήταν καλύτερη.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στα φύλλα πορείας τους, οι 206 γιατροί θα πρέπει να παρουσιαστούν σήμερα (23/3) στα νοσοκομεία της Αττικής, της 1ης ή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Αυτό είναι το φύλλο επίταξης

Σε ποια νοσοκομεία παρουσιάζονται οι περισσότερες ελλείψεις

Πώς επιλέχθηκαν οι γιατροί

  • βασικό κριτήριο να είναι κάτω των 60 ετών
  • συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ
  • στις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής
  • διάρκεια επίταξης είναι για χρονικό διάστημα ενός μήνα
  • θα αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β’
  • σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ
  • δικαιούνται αμοιβής ανάλογης των καθηκόντων τους η οποία θα προσδιοριστεί νομοθετικά
  • μπορούν να διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πέραν του ωραρίου της υπηρεσίας τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Πέτσας: «Αν χρειαστεί θα κάνουμε και άλλη επίταξη»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως εφόσον χρειαστεί θα γίνουν κι άλλες επιτάξεις κλινικών και υπηρεσιών. Διευκρίνισε πως είναι μια διαδικασία που κοστίζει.

Παγώνη: «Επίταξη κι άλλων ιδιωτικών κλινικών»

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, «υπάρχει ανάγκη για βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιτάξει κι άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια». Πρόσθεσε με νόημα «τόσα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουμε, δε μπορούμε να πάρουμε άλλο ένα;»

Δίνοντας στοιχεία για την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, η Ματίνα Παγώνη, είπε ρητά και κατηγορηματικά ότι «μπορεί να φτάσουμε και τους 1000 διασωληνωμένους. Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση». Ενώ πρόσθεσε πως «όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί.

Παγώνη: «Όσο μειώνονται τα κρούσματα, είμαστε πιο κοντά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου»

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εκτίμησε ότι στο δεκαήμερο με τη μείωση των κρουσμάτων σταδιακά μπορούν να ανοίξουν κάποια καταστήματα.

«Είναι προτιμότερο να ανοίξουμε κάποια καταστήματα, καφετέριες να πηγαίνει ο κόσμος με μέτρα, παρά να πηγαίνει στα σπίτια και να έχουμε αυξημένη την ενδοοικογενειακή μετάδοση».

Διαβάστε επίσης:

Λιτή η δήλωση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την επίταξη των γιατρών

Κωτσιόπουλος για επίταξη ιατρών: Ποιοι είναι οι 206 πρώτοι που επιλέχθηκαν – Πώς θα αμείβονται

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This