Lockdown: Πότε θα γίνει άρση – Τι προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς

Must Read

Με περισσότερα από 3.000 κρούσματα καθημερινά και περίπου 700 διασωληνωμένους, θεωρείται από ακατόρθωτο έως και άκρως απίθανο το άμεσο άνοιγμα της οικονομίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης και επιστήμονες αναμένεται αύριο, Παρασκευή 26 Μαρτίου, να προβούν σε νέες ανακοινώσεις βάσει των τρεχόντων επιδημιολογικών δεδομένων που θα καθορίσουν και το μέλλον της καθολικής απαγόρευσης.

Και μετά τις φρούδες ελπίδες του Κυριάκου Μητσοτάκη για άμεσο άνοιγμα του λιανεμπορίου, το αδιέξοδο φαντάζει μεγάλο αφού ούτε η οικονομία θα ανοίξει ούτε και τα κρούσματα μειώνονται. Άρα δώρο άδωρον…

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις πιθανές ημερομηνίες του ανοίγματος της οικονομίας, καθώς το Πάσχα πλησιάζει και οι προσδοκίες των επιχειρηματιών είναι να μπορέσουν να δουλέψουν έστω και λίγο.

Παράταση lockdown έως 25 Απριλίου;

Επί τάπητος τίθεται το σχέδιο για παράταση του αυστηρού lockdown που βιώνουμε όλοι αυτές τις μέρες, έως τις 25 Απριλίου, δηλαδή έως τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η μείωση των κρουσμάτων θέλει χρόνο και υπομονή για να φανεί στο εγγύς μέλλον.

«Αν υπάρξει ύφεση αυτή τη εβδομάδα και διαμορφωθεί τάση μείωσης, θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να πέσει το ιικό φορτίο. Είμαστε οριακά για το Πάσχα, το να μπορέσουμε να έχουμε άνοιγμα και ελεύθερες μετακινήσεις. Χρειαζόμαστε περίπου ένα μήνα για να μειωθεί σημαντικά το ιικό φορτίο», σημείωσε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

«Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία και ο κόσμος πρέπει να εξακολουθήσει να τηρεί τα μέτρα, τις αποστάσεις, τις μάσκες, να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Λέω συνέχεια για τις μικρές κωμοπόλεις και τα χωριά, όπου με γάμους και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις διασπείρεται ο ιός, που δείχνει πόσο γρήγορα μεταδίδεται ο ιός. Γίνεται επίθεση του ιού, σε περιοχή που δεν είχε καθόλου κρούσματα», τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σαρηγιάννης: «Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο πριν τις 12 Απριλίου»

Αρνητικός στο άνοιγμα της αγοράς δηλώνει ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Σαρηγιάννης, εξήγησε ότι είναι ανώφελο να συζητάμε πότε θα ανοίξει η κοινωνία, καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά.

«Δεν έχει νόημα να συζητάμε να ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο νωρίτερα από τις 12 Απριλίου, είναι μαθηματικά αδύνατον», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This