Lockdown: Τι θα αποφασιστεί για λιανεμπόριο, σχολεία και εστίαση – Πού θα κάνουμε Πάσχα;

Σήμερα, Παρασκευή 26/3, συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Must Read

Την κλασική συνεδρίαση της Παρασκευής έχει σήμερα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, χωρίς ωστόσο να αναμένουμε αποτελέσματα ή ανακοινώσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας. 

Μια τόσο σημαντική επέτειος για τη χώρα μας εορτάστηκε χωρίς τους Έλληνες. Οι απαγορεύσεις δηλώνουν παρούσες. Η οικονομία παραμένει κλειστή. Ένας χρόνος πέρασε από την εμφάνιση του ιού, και τα πράγματα οδεύουν από το κακό στο χειρότερο, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος έχει κλειστεί στο σπίτι του και οι δραστηριότητες είναι σε αναστολή.

Ποια είναι τα σενάρια για λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση

Επιδημιολογικά στοιχεία και κρούσματα έχουν κυριολεκτικά ξεφύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης. Το ΕΣΥ παραμένει στο «κόκκινο» και ουσιαστικά καμία εκ του αποτελέσματος προσπάθεια δεν μπορεί να διακρίνει κανείς στην αντιμετώπιση του ιού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ειδικά για την προσεχή Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Η επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων θεωρείται επιβεβλημένη. Ακόμα και ένα μεγάλο μέρος των λοιμωξιολόγων που ήταν υπέρ του lockdown πλέον τάσσονται υπέρ του ανοίγματος -τουλάχιστον- των μικρών καταστημάτων.

Ημερομηνία-«κλειδί» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου: 5 ή 12 Απριλίου, με πιο πιθανό το σενάριο εκείνο της 12ης Απριλίου. Δεν είναι λίγοι όσοι εισηγούνται να ανοίξει η αγορά λίγο πριν το Πάσχα, δηλαδή στην προ-πασχαλινή περίοδο, ώστε να μπορέσουν τα καταστήματα να δουλέψουν έστω και λίγο, με προτεινόμενη ημερομηνία την 26η Απριλίου.

Τι θα γίνει σχολεία

Το σενάριο να ανοίξουν τα σχολεία πριν το Πάσχα θεωρείται «όνειρο θερινής νυκτός». Είναι εντελώς απίθανο να ανοίξουν τα σχολεία πριν τα μέσα Απριλίου. Ουσιαστικά ολόκληρη η χρονιά είναι χαμένη για τους μαθητές.

Ωστόσο, αυτή η συζήτηση του ανοίγματος των σχολείων δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, η υπουργός Παιδείας θα αλλάξει ριζικά τα πλάνα της και θα επαναπροσδιορίσει τις ημερομηνίες παράτασης του σχολικού έτους.

Πότε θα ανοίξει η εστίαση

Για την εστίαση τα νέα σενάρια κάνουν λόγο για άνοιγμα στις αρχές Μαΐου. Δυστυχώς το χειρότερο σενάριο φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μην τεθεί σε κίνδυνο το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Πάσχα: «Στον αέρα» η μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα

Είναι προφανές ότι όσο πιο πίσω πάει το άνοιγμα της οικονομίας, τόσο απομακρύνεται η μετακίνηση εκτός νομού και το Πάσχα στο χωριό. Η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό που θα επέτρεπε στους πολίτες να κάνουν τις γιορτές τους στο χωριό, είναι ένα «παράτολμο σχέδιο που ενέχει πολλούς κινδύνους», σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This