Τρίτη 3/8/2021

Βασιλακόπουλος: «Πρέπει να ανοίξουν άμεσα οι μικρές επιχειρήσεις – Θα μετακινηθούμε το Πάσχα»

Δεν είναι λίγοι οι γιατροί που ενώ επέμεναν στο lockdown, τώρα εκφράζουν διαφορετικές απόψεις

Υπέρ του ανοίγματος των μικρών καταστημάτων τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος όμως δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι είναι λάθος να μιλάμε για άνοιγμα πολυκαταστημάτων.

«Δεν θα πρέπει να ανοίξει κανένα μεγάλο πολυκατάσταστημα, αλλά μόνο μικρά, με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με τον «κόφτη» των τριών ωρών του 13032. Επίσης οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας και οι πελάτες είτε μάσκα υψηλής προστασίας είτε διπλή μάσκα», τόνισε με νόημα ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Δεν πρέπει να ανοίξουν ακόμα τα πολυκαταστήματα»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας δικαιολόγησε ότι αν ανοίξει άμεσα το λιανεμπόριο με τη μέθοδο των ραντεβού ή του click away, τότε πολλοί εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις δουλειές τους, άλλοι πάλι θα πάνε να ψωνίσουν και έτσι θα μειωθούν οι επικίνδυνες επαφές.

«Να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους»

Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι είναι «πιο ασφαλές να λειτουργήσουν καφετέριες και ταβέρνες σε εξωτερικό χώρο, παρά να συγκεντρώνονται άνθρωποι σε πλατείες και σπίτια, να βγάζουν τη μάσκα και να πίνουν τον καφέ τους».

Τι θα γίνει το Πάσχα

«Το Πάσχα θα έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς έως τότε το ποσοστό ανοσίας, είτε από μόλυνση είτε από εμβολιασμό θα έχει φτάσει στο 35% με 40%», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το άνοιγμα των μετακινήσεων την περίοδο του Πάσχα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ