Πέμπτη 5/8/2021

Συγκρατημένα αισιόδοξοι Θωμαΐδης-Σκουτέλης: «Μείωση 27% στα λύματα αλλά νωρίς να μιλάμε για το Πάσχα»

«Ενδέχεται να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις τα Πάσχα», αναφέρει ο κ. Θωμαΐδης.

Συγκρατημένη εμφανίζεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα μια μεγάλη μερίδα επιστημόνων, η οποία κρίνει πως το άνοιγμα της οικονομίας σε αυτή τη χρονική περίοδο είναι κάτι βιαστικό και πρόωρο λόγω των αυξημένων κρουσμάτων και της κατάστασης στο ΕΣΥ.

Για την ύφεση των κρουσμάτων και το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μίλησαν στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης και ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων, Αθανάσιος Σκουτέλης.

Θωμαΐδης: «Πρέπει να δούμε μια τάση ύφεσης για να μπορέσουμε να αισιοδοξούμε»

Ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε πως «τα αποτελέσματα της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν μια μείωση 27%, η οποία όμως θα πρέπει να συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα». Ωστόσο, είναι ακόμα πρόωρο να συζητάμε για το Πάσχα.

Ο καθηγητής εξήγησε πως χρειάζεται να αναλυθούν τα δείγματα και την ερχόμενη Δευτέρα για να παρατηρηθεί αν αυτή η μείωση θα είναι επιτέλους τάση. «Πρέπει να δούμε μια τάση ύφεσης για να μπορέσουμε να αισιοδοξούμε».

«Στο τέλος αυτή της εβδομάδας θα γνωρίζουμε πώς πήγε η εβδομάδα και αν υπάρχει τάση μείωσης. Παραμένει, παρόλα αυτά, υψηλό το φορτίο στην Αττική», συμπλήρωσε ο κ. Θωμαΐδης.

Σκουτέλης: «Τέλος Μαρτίου θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα»

«Μέχρι τέλος του μηνός η εικόνα θα έχει ξεκαθαρίσει αρκετά» είπε με νόημα ο κ. Σκουτέλης. Πρόσθεσε ότι «τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο, αλλά θα αντέξουν γιατί το ΕΣΥ είναι σκληροτράχηλο», συμπλήρωσε. «Μέχρι το Πάσχα μπορεί να γίνουν πράγματα που θα οδηγήσουν σε μια ανακούφιση», ανέφερε ο κ. Σκουτέλης.

Για το Πάσχα, συμφώνησαν και οι δύο πως είναι νωρίς για αποφάσεις χαλάρωσης και σίγουρα θα χρειαστεί και ο Απρίλιος για να δούμε ύφεση. Ενδέχεται να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις τα Πάσχα, είπε ο κ. Θωμαΐδης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ